ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αλί Χαμενεΐ επικρίνει έντονα την επιστολή των αμερικανών ρεπουμπλικανών

Ο Αλί Χαμενεΐ επικρίνει έντονα την επιστολή των αμερικανών ρεπουμπλικανών

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ επέκρινε έντονα σήμερα επιστολή που απέστειλαν 47 αμερικανοί ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές προειδοποιώντας την Τεχεράνη ότι θα ακυρώσουν οποιαδήποτε συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ισλαμικής Δημοκρατίας, και τόνισε ότι ανησυχεί γιατί οι ΗΠΑ είναι γνωστές για τον "δόλο" και τα "πισώπλατα μαχαιρώματα" τους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

"Φυσικά και είμαι ανήσυχος, γιατί η άλλη πλευρά είναι γνωστή για την αδιαφάνεια, την εξαπάτηση και τα πισώπλατα μαχαιρώματα", δήλωσε σύμφωνα με το Mehr.

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε ομιλία του προς ανώτερους ιερωμένους μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα δήλωσε: "Κάθε φορά που φθάνουμε σε ένα σημείο όπου η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ορατή, οι τόνοι από την άλλη πλευρά, κυρίως από τους Αμερικανούς, γίνονται πιο άκαμπτοι, πιο σκληροί, πιο τραχείς. Αυτή είναι η φύση των κόλπων και της εξαπάτησης που χρησιμοποιούν", σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr.

Ο Χαμενεΐ χαρακτήρισε "γελοίες" τις αμερικανικές κατηγορίες για εμπλοκή του Ιράν στην τρομοκρατία. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν επέκρινε επίσης την ομιλία που απηύθυνε στις αρχές του μήνα στο αμερικανικό Κονγκρέσο ο ισραηλινός πρωθυπουργός με αποκλειστικό θέμα το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Σε αυτήν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποιούσε ότι οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται μια κακή συμφωνία με το Ιράν η οποία μπορεί να προκαλέσει έναν "πυρηνικό εφιάλτη".

Σχετικές ειδήσεις