Τραγικό: Ο κυβερνήτης είχε αλλάξει εταιρεία για να βλέπει την οικογένειά του

Newsroom Newsroom

Τραγικό: Ο κυβερνήτης είχε αλλάξει εταιρεία για να βλέπει την οικογένειά του

Τη στιγμή που οι αρχές διεξάγουν έρευνες για το παρελθόν του Αντρέας Λούμπιτς, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τόσο από το μαύρο κουτί για τις δραματικές τελευταίες στιγμές της μοιραίας πτήσης, όσο και για την ιστορία του κυβερνήτη, Πάτρικ Σόντενχαϊμερ, ο οποίος προσπάθησε εναγωνίως να αποτρέψει τη συντριβή του αεροσκάφους.

 

Όπως αναφέρει η Mirror, ο ηρωικός κυβερνήτης της πτήσης 4U 9525 της Germanwings, είχε πρόσφατα μετακινηθεί στην εταιρεία από την Lufthansa, προκειμένου να μπορεί να βλέπει πιο συχνά την οικογένειά του.

Ο Σόντενχαϊμερ μέχρι το Μάιο ανήκε στο προσωπικό της Lufthansa, προτού τελικά ζητήσει να μεταφερθεί στη θυγατρική Germanwings, για να περνάει περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα στη Γερμανία...

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο έμπειρος κυβερνήτης προσπάθησε, με τσεκούρι, να σπάσει την πόρτα του πιλοτηρίου για να αποτρέψει τη συντριβή.

2719912000000578 0 image a 13 1427664507609

Την ίδια στιγμή το προφίλ του συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούμπιτς, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, ενώ ειδική ομάδα αστυνομικών συμμετέχει στην «Επιχείρηση Άλπεις», προκειμένου να κάνει φύλλο και φτερό τη ζωή του 28χρονου πιλότου, ώστε να ανακαλυφθούν τα αίτια πίσω από την τραγωδία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση της τελευταίας 10ετίας στη Γερμανία, όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ. Την «Επιχείρηση Άλπεις» αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Rheinische Post, το οποίο επικαλείται η Bild. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ειδική ομάδα θα συσταθεί από την αστυνομία του Ντίσελντορφ, όπου έμενε ο Λούμπιτς, και θα έχει στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές.

Όπως φαίνεται ο Λούμπιτς πως έπασχε από ψυχιατρικά προβλήματα και ανησυχούσε για τις συνέπειες που θα είχαν τα προβλήματα της υγείας του στη σταδιοδρομία του, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης. Οι ερευνητές προκρίνουν την υπόθεση μιας εσκεμμένης ενέργειας του συγκυβερνήτη, ο οποίος δεν έπρεπε να είχε πετάξει την ημέρα της τραγωδίας καθώς είχε άδεια ασθενείας, την οποία όμως δεν χρησιμοποίησε.

Η χθεσινή, κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδα "Μπιλντ" δημοσίευσε μια ανατριχιαστική αφήγηση των τελευταίων στιγμών του A320 της Germanwings, καθώς είχε πρόσβαση στα στοιχεία του ενός από τους δύο καταγραφείς της πτήσης του αεροπλάνου, αυτόν που καταγράφει τους ήχους μέσα στο πιλοτήριο.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας επιβεβαίωσε πως οι ηχογραφήσεις αυτές δείχνουν ότι ο συγκυβερνήτης κλείδωσε την πόρτα του πιλοτήριου όταν βγήκε απ' αυτό ο κυβερνήτης και στη συνέχεια άρχισε την καθοδική πορεία του αεροπλάνου.

271D133B00000578 0 image a 8 1427664345393

Σύμφωνα με την "Μπιλντ", στα 20 πρώτα λεπτά της πτήσης οι δύο πιλότοι, ο Σόντενχαϊμερ και ο Λούμπιτς, λένε πράγματα συνηθισμένα. Ο κυβερνήτης ακούγεται να λέει στον Λούμπιτς πως δεν είχε χρόνο να πάει στην τουαλέτα πριν απογειωθούν από τη Βαρκελώνη.

Στις 10:27 τοπική ώρα, ο κυβερνήτης ζητάει από τον Λούμπιτς να προετοιμάσει την προσγείωση στο Ντίσελντορφ. Αυτός ο τελευταίος λέει μερικές λέξεις: "Ελπίζω", "Θα δούμε".

Ο κυβερνήτης βγαίνει στη συνέχεια από το πιλοτήριο για να πάει στην τουαλέτα. Λίγο μετά, το αεροπλάνο αρχίζει την κάθοδό του προς τα βουνά.
Μερικά λεπτά αργότερα, ακούγεται ένα "δυνατό χτύπημα", σαν κάποιος να προσπαθεί να μπει στο πιλοτήριο, αναφέρει η "Μπιλντ". Στη συνέχεια ακούγεται η φωνή του κυβερνήτη: "Για τον Θεό, άνοιξε την πόρτα!".

Στο βάθος, οι επιβάτες αρχίζουν να φωνάζουν. Οι κραυγές αγωνίας ακούγονταν για περίπου 5 λεπτά, αναφέρεται. Ο πιλότος προσπαθεί στη συνέχεια να σπάσει την πόρτα με τσεκούρι. Μετά φωνάζει: "Άνοιξε την καταραμένη την πόρτα".

Γύρω στις 10:40, το Airbus προσκρούει στο βουνό, ενώ ακούγονται οι κραυγές των επιβατών. Είναι οι τελευταίοι ήχοι της ηχογράφησης, αφηγείται η "Μπιλντ". Το αεροπλάνο συντρίβεται στην πλαγιά με ταχύτητα 700 χλμ/ώρα και διαλύεται ακαριαία με τους 150 ανθρώπους που μετέφερε.

Η "Μπιλντ", η οποία δεν αναφέρει πηγές, υποστηρίζει επίσης πως η σύντροφος του συγκυβερνήτη, με την οποία ζούσε κοντά στο Ντίσελντορφ, είναι έγκυος απ' αυτόν: είναι δασκάλα και φέρεται ότι είπε το νέο στους μαθητές της.

Η "Μπιλντ" ανέφερε επίσης χθες πως ο Αντρέας Λούμπιτς έπασχε από αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, μια οφθαλμολογική πάθηση που θεραπεύεται, αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να εμποδίσει οριστικά έναν πιλότο να πετάει.

Μια άλλη γερμανική εφημερίδα, η "Βελτ αμ Ζόνταγκ", υποστηρίζει πως οι ερευνητές ανακάλυψαν στην κατοικία του Λούμπιτς "πάρα πολλά φάρμακα" για τη θεραπεία "ψυχικών νόσων". Ο νεαρός άνδρας, "βαριά καταθλιπτικός", υπέφερε από έντονο στρες και παρακολουθούνταν από "πολλούς νευρολόγους και ψυχιάτρους".

Ο Γερμανός ψυχοθεραπευτής Κρίστιαν Λίντκε δήλωσε στην εφημερίδα ''Μπιλντ'' ότι το σενάριο της πτήσης αυτοκτονίας, ο Λούμπιτς το είχε ''παίξει'' εκατοντάδες φορές στο μυαλό του.

271B0AA800000578 3016622 image a 52 1427656409615

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ''το να οδηγήσει κανείς στον θάνατο 149 ανθρώπους δεν είναι μια σκέψη αυθόρμητη, ή της στιγμής, αλλά ένα σχέδιο προμελετημένο και καλά οργανωμένο. Ο Λούμπιτς με τη φαντασία του, είχε ζήσει το 'εργο' του θανάτου πάνω από 100 φορές. Άτομα σαν και αυτόν έχουν μεγάλη επιθετικότητα. Πρόκειται για καταθλιπτικές προσωπικότητες. Λίγο πριν την αυτοκτονία, τα άτομα αυτά σταματούν συνήθως κάθε είδους κοινωνική ζωή, αποφεύγουν ακόμα και τους φίλους τους καθώς δεν εμπιστεύονται κανέναν και κλείνονται τελείως στον εαυτό τους. Διακατέχονται από απέραντο άγχος''.

Οι ερευνητές στη Γαλλία καταβάλλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, δήλωσε πως η διαμόρφωση μιας οδού πρόσβασης στον τόπο της καταστροφής για οχήματα 4Χ4 ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ. Η οδός αυτή θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση μεγάλων κομματιών της ατράκτου, που είναι δύσκολο να μεταφερθούν με ελικόπτερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved