ΚΟΣΜΟΣ

MH370: Αντί για το αεροπλάνο βρήκαν... ναυάγιο στον Ινδικό Ωκεανό

MH370: Αντί για το αεροπλάνο βρήκαν... ναυάγιο στον Ινδικό Ωκεανό

Πάνω από ένα χρόνο μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της μοιραίας πτήσης MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών, οι Αυστραλοί ερευνητές που χτενίζουν τον Ινδικό Ωκεανό εξακολουθούν να μην έχουν ιδέα πού βρίσκονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Εκτιμούν ωστόσο ότι εντόπισαν αντικείμενα από άγνωστο έως τώρα ναυάγιο.

Πιθανότατα μία άγκυρα και «διάφορες άλλες φωτεινές αντανακλάσεις», ίσως μικροαντικείμενα στο μέγεθος περίπου μπάλας του μπέιζμπολ, ανιχνεύθηκαν από υψηλής ανάλυσης σόναρ σε βάθος 3.900 μέτρων.

Αν και όλα τα ερείπια έδειχναν εξαρχής να είναι ανθρώπινα δημιουργήματα, δεν έμοιαζαν με συντρίμμια αεροσκάφους. Για να μπορέσουν λοιπόν οι ερευνητές να εξακριβώσουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται, κατέβασαν στον βυθό υποβρύχια κάμερα, η οποία και ανακάλυψε το άγνωστο ναυάγιο.

«Είναι μία συναρπαστική ανακάλυψη. Μόνο που δεν είναι αυτό που ψάχνουμε», υποστηρίζει στην Guardian ο Πίτερ Φόλεϊ, επικεφαλής των ερευνών για τον εντοπισμό του Boeing 777, που μαζί με 239 επιβαίνοντες χάθηκε από προσώπου γης στις 8 Μαρτίου του 2014.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες συνεχίζονται ακάθεκτες, τονίζει ο Φόλεϊ.