ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Δεκαεννέα άμαχοι θύματα των βομβαρδισμών στο Χαλέπι

Συρία: Δεκαεννέα άμαχοι θύματα των βομβαρδισμών στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 19 άμαχοι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά και μία έγκυος, σκοτώθηκαν στο Χαλέπι, ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών που εξαπέλυσαν το συριακό καθεστώς και οι αντάρτες.

«Τουλάχιστον 15 άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και μία έγκυος, σκοτώθηκαν όταν η πολεμική αεροπορία έριξε ένα βαρέλι με εκρηκτικά πάνω στο σπίτι τους στο τμήμα του Χαλεπιού που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας κάτω των δέκα ετών. Το βαρέλι εξερράγη κατά τη διάρκεια του ιφτάρ, του γεύματος που διακόπτει το Ραμαζάνι», συμπλήρωσε ο Ραχμάν.

Στο δυτικό τμήμα της πρώην οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας, τέσσερις άμαχοι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και 20 άλλοι τραυματίστηκαν χθες από βολές ρουκετών που εξαπέλυσαν οι αντάρτες στη συνοικία Μιντάν η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπσάρ αλ-Άσαντ.

Στο Χαλέπι, που έχει χωριστεί στα δύο από το καλοκαίρι του 2012, το καθεστώς εξαπολύει καθημερινά βαρέλια με εκρηκτικά στο τμήμα της πόλης όπου βρίσκονται οι αντάρτες, παρά τις εκκλήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων να σταματήσουν να καταφεύγουν σε αυτό το τυφλό και καταστροφικό όπλο.

Ρoή Ειδήσεων