ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: «Θεά» παρακίνησε συγχωριανούς της να διαμελίσουν μια… μάγισσα!

Ινδία: «Θεά» παρακίνησε συγχωριανούς της να  διαμελίσουν μια… μάγισσα!

Την απόλυτη φρίκη και τον αποτροπιασμό, έχει «πυροδοτήσει» ο τραγικός θάνατος που βρήκε μια ανυπεράσπιστη Ινδή στα χέρια συγχωριανών της.

Μια 35χρονη γυναίκα, αφού πρώτα συγκέντρωσε σε ένα ναό και έπεισε μέλη φυλής στην επαρχία Assam ότι ήταν… θεότητα, τα προέτρεψε να δολοφονήσουν με ανατριχιαστικό τρόπο μια συγχωριανή τους, εξαπολύοντας κατηγορίες εναντίον της πως ήταν μάγισσα, η οποία ανήκει στη μειονότητα Adivasi, αλλά και πως προσπαθεί να τους κολλήσει μια αρρώστια!

Το εξοργισμένο πλήθος κατευθύνθηκε, έτσι, προς το σπίτι της άτυχης 63χρονης, την οποία και έβγαλε έξω με τη βία. Ακολούθως, τα μέλη της φυλής επιτέθηκαν με πρωτοφανή σκαιότητα στην Purni Orang, την οποία αφού ξεγύμνωσαν, την ξυλοκόπησαν άγρια και της έκοψαν, τόσο όλα τα άκρα, όσο και το κεφάλι!

Οι αστυνομικοί μάλιστα που έσπευσαν στο σημείο, ήρθαν αντιμέτωποι με το μένος των χωρικών, οι οποίοι τους εμπόδισαν να ερευνήσουν τη στυγερή δολοφονία. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να συλλάβουν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες στην περιοχή Sonitpur.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι Adivasi έφτασαν στην περιοχή του Assam ως εργάτες των Βρετανών στις φυτείες τσαγιού, ενώ πέφτουν συχνά θύματα επιθέσεων, καθώς αποτελούν εύκολος στόχος, λόγω του γεγονότος ότι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

«Οι δράστες, οπλισμένοι με ματσέτες, απομάκρυναν την Orang από το σπίτι της και τη σκότωσαν βίαια», ανέφερε εκπρόσωπος των Αρχών, συμπληρώνοντας: «Το κεφάλι της ήταν κομμένο, όπως και τα άκρα της»!
«Ήταν μάγισσα και έκανε ξόρκια στους εχθρούς της. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιους μάγους στο χωριό μας κι έτσι ο θάνατός της είναι δικαιολογημένος», ανέφερε από την πλευρά του ένας ντόπιος.

Σύμφωνα με τις Αρχές, στην περιοχή έχουν αποκεφαλιστεί, καεί ζωντανοί ή παλουκωθεί, τουλάχιστον 90 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία γυναίκες, τα τελευταία έξι χρόνια…

Σχετικές ειδήσεις