ΚΟΣΜΟΣ

Ριάλιτι στέλνει παίκτες στους… τζιχαντιστές! (video+photos)

Ριάλιτι στέλνει παίκτες στους… τζιχαντιστές! (video+photos)

Ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μια αυστραλιανή εκπομπή, η οποία προσφέρει μια πρωτόγνωρη, αλλά άκρως επικίνδυνη εμπειρία.

Να ζήσει κάποιος από κοντά τον πόλεμο των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία!

Το βραβευμένο μάλιστα σόου «Go Back To Where You Came From», έστειλε ήδη τους πρώτες παράτολμους εθελοντές στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπου είδαν από απόσταση αναπνοής τη σημαία του ΙΚ να κυματίζει, ακούγοντας παράλληλα πραγματικά πυρά να σφυρίζουν στο αυτί τους!

rialiti tzixantistes6

Και μπορεί σε κάποιους να φαίνεται εκτός κάθε πλαισίου λογικής, ωστόσο σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εκπομπής, στόχος τους είναι να ευαισθητοποιούν τους Αυστραλούς σχετικά με τους πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες…

«Tρεις από τους έξι Αυστραλούς που ταξίδεψαν στη Συρία βρέθηκαν στη μέση της εμπόλεμης ζώνης», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, συμπληρώνοντας: «Αναγκάστηκαν μάλιστα, μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο, να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο, καθώς βρέθηκαν πολύ κοντά σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε τζιχαντιστές και στρατιώτες».

«Έπρεπε να μετακινηθούμε γιατί μας πυροβολούσαν», εκμυστηρεύτηκε η Κιμ Βούγκα, μία από τους συμμετέχοντες στο News.com.au, προσθέτοντας, αφού ανέφερε πως βρέθηκαν 800 μέτρα μακριά από την «καρδιά» των μαχών: «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπήρχαν άνθρωποι που σκοτώνονταν εκεί, ότι βρισκόμασταν μέσα στον πόλεμο και ότι θα μπορούσαν να μας σκοτώσουν οι τζιχαντιστές».

tzixantistes rialiti3

«Μας είπαν ότι αν ακούγαμε ένα σφύριγμα στον αέρα σημαίνει ότι είχαν εκτοξεύσει όλμο και πως είχαμε στη διάθεσή μας 30 δευτερόλεπτα για να τρέξουμε 100 μέτρα», συνέχισε σχετικά με την εμπειρία της, η οποία θα μεταδοθεί αργότερα αυτόν το μήνα από το δίκτυο SBS.

«Αυτοί οι άνθρωποι πολεμούν για τους ίδιους λόγους που πολεμάμε και έχουμε πολεμήσει στο παρελθόν: την ελευθερία και τη δημοκρατία», κατέληξε η Κιμ, η οποία δεν παρέλειψε μάλιστα να υποστηρίξει πως αν δεν είχε οικογένεια και φίλους στη χώρα της, θα έμενε στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των Πεσμεργκά!

Σχετικές ειδήσεις