ΚΟΣΜΟΣ

Sky News: Στην Ελλάδα της κρίσης οι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους

Sky News: Στην Ελλάδα της κρίσης οι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους

Με άρθρο στην ιστοσελίδα του το Sky News αναφέρεται στην Ελλάδα της κρίσης και στα παιδιά τα οποία είναι θύματα μιας δραματικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη χώρα αρκετά χρόνια προτού αυτά γεννηθούν...

Στο Sky News μίλησε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος δίνει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αφού τα χρήματα για τον φιλανθρωπικό οργανισμό τελειώνουν με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

«Εγώ ποτέ δεν θα τολμούσα να πιστέψω ότι θα το κάνουμε αυτό. Έτσι, προσπαθούμε πολύ σκληρά να πείσουμε τους ανθρώπους και τους Έλληνες από το εξωτερικό προκειμένου να προβούν σε δωρεές».

«Είναι καταστροφικό. 380 παιδιά περιμένουν από εμάς να συνεχίσουν τη ζωή τους. Δεν γίνεται να τα εγκαταλείψουμε για δεύτερη φορά», αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διατηρεί 11 σπίτια στην Αθήνα, μια 24ωρη γραμμή υποστήριξης και κινητή ιατρική μονάδα. Αυτή τη στιγμή έχει υπό την επίβλεψή του 350 παιδιά. Κάποια από αυτά ανήκαν σε γονείς που δεν μπορούσαν να τους προσφέρουν τροφή και στέγη και αναγκάστηκαν να τα δώσουν στο ίδρυμα. Άλλοι, λόγω του εθισμού τους στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, είναι ανίκανοι να αναθρέψουν παιδιά.

Το άρθρο καταλήγει λέγοντας πως αυτά τα παιδιά είναι το ανθρώπινο αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης. Τα παιδιά της Ελλάδας που δεν τα θέλει κανείς. Εγκαταλελειμμένα λόγω της κρίσης που ξεκίνησε πριν αυτά γεννηθούν.

Σχετικές ειδήσεις