ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επεισόδια σε διαδήλωση εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Επεισόδια σε διαδήλωση εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ στην Κωνσταντινούπολη

Χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών εναντίον περίπου 500 ανθρώπων που διαδήλωναν στη συνοικία Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, έκανε η τουρκική αστυνομία.

Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει μια διαδήλωση εκατοντάδων αντιτζιχαντιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Σουρούτς.

Οι διαδηλωτές στρέφονταν και εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας την οποία κατηγορούν ότι «κάνει τα στραβά μάτια» απέναντι στη δράση του ΙΚ στο τουρκικό έδαφος.

Σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου, το πρωί η Τουρκία, για πρώτη φορά, έβαλε εναντίον στόχων του ΙΚ στο συριακό έδαφος, σε αντίποινα για την επίθεση των τζιχαντιστών την Πέμπτη εναντίον ενός συνοριακού φυλακίου που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Τούρκος στρατιώτης.

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται ότι θα διαδηλώσουν το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη, σε μια «πορεία ειρήνης» που οργανώνει το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα της Τουρκίας.

Σχετικές ειδήσεις