ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε βιομηχανία βεγγαλικών

Ιταλία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε βιομηχανία βεγγαλικών

Τραγικός είναι ο απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή (24/7) στην κωμόπολη Μοντούνιο της Απουλίας, στην νοτιοανατολική Ιταλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε σε φορτηγό που βρισκόταν μέσα στο χώρο βιομηχανίας βεγγαλικών και ενώ συνέχεια ξεκίνησε φωτιά που επεκτάθηκε στο χώρο παραγωγής.

Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα και έξι ακόμα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, με εγκαύματα σε όλο τους το σώμα.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι υπόλοιποι τραυματίες αλλά και κάτοικοι της γύρω περιοχής διηγήθηκαν ότι άκουσαν τρία δυνατά βουητά, είδαν την φωτιά και αμέσως μετά σχηματίσθηκε μαύρο σύννεφο καπνού.

Μέρος των εργαζομένων φόρτωνε τα βεγγαλικά σε φορτηγό, για μια γιορτή πολιούχου της Απουλίας. Η έκρηξη, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί να οφείλεται στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες των ημερών αυτών.

Ο εισαγγελέας του Μπάρι, Τζουσέππε Βόλπε, τόνισε ότι για να σβήσει εντελώς η φωτιά θα πρέπει να περάσουν περίπου εικοσιτέσσερις ώρες και μόνον τότε θα μπορέσει να υπάρξει, με απόλυτη βεβαιότητα, ένας οριστικός απολογισμός των θυμάτων.

Φωτογραφία: bbc.com

Σχετικές ειδήσεις