ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τρία κάμπινγκ λόγω πυρκαγιών

Γαλλία: 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τρία κάμπινγκ λόγω πυρκαγιών

Σε βίαιη φυγή εξαναγκάστηκαν τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι από τρία κάμπινγκ στο Φρεζούς, στη νοτιοανατολική Γαλλία, λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τρεις πυρκαγιές, που υποδαύλισαν οι ισχυροί άνεμοι, ξέσπασαν στο Βαρ νωρίτερα το μεσημέρι στα περίχωρα του Φρεζούς όπως επίσης και στο Μποντουέν, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων βορειοδυτικά σε αυτήν την ζώνη, διευκρίνισε η νομαρχία.

Τρία τροχόσπιτα κάηκαν ολοσχερώς σε ένα από τα κάμπινγκ που εκκενώθηκαν στο Φρεζούς και άλλα 10 σε ένα δεύτερο κάμπινγκ, σύμφωνα με τη νομαρχία, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 216 πυροσβέστες και 50 οχήματα.

Στο Μποντουέν, στο φυσικό πάρκο του Βερντόν, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 13:15 τοπική ώρα και κατέκαψε σε διάστημα μιας ώρας 20 στρέμματα. Δύο Canadair και δύο ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο.

Στο Ζιρόντ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, μαίνεται από την Παρασκευή μια τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε 5.800 στρέμματα πευκοδάσους και οδήγησε στην απομάκρυνση 600 ανθρώπων. Η φωτιά δείχνει να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις