ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δύο γυναίκες έκαναν την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο

Τουρκία: Δύο γυναίκες έκαναν την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο

Δύο γυναίκες -η μια εκ των οποίων συνελήφθη- έκαναν την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη. Η γυναίκα που συνελήφθη ήταν τραυματισμένη, αφού η ασφάλεια του προξενείου ανταπέδωσαν τα πυρά.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, τρεις δράστες και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον αστυνομικού τμήματος της Κωνσταντινούπολης.
Εξάλλου από το γραφείο του κυβερνήτη της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιρνάκ ανακοινώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν ο θάνατος τεσσάρων τούρκων αστυνομικών και ο τραυματισμός ενός από εκρηκτικά τοποθετημένα στην άκρη δρόμου σε μια επίθεση για την οποία ευθύνονται κούρδοι αντάρτες.

Η κυβέρνηση δείχνει τους Κούρδους

Η τουρκική κυβέρνηση εν τω μεταξύ κατηγορεί ακροαριστερή οργάνωση ως υπεύθυνη για την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, και τους κούρδους αντάρτες για την επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Η επίθεση εναντίον του προξενείου συνδέεται με το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα)", μια ριζοσπαστική οργάνωση που το 2013 είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση καμικάζι εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι αυτονομιστές αντάρτες του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) ευθύνονται για την επίθεση καμικάζι εναντίον του αστυνομικού τμήματος.

Σχετικές ειδήσεις