ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: 115.000 μετανάστες πέρασαν από την αρχή της χρονιάς

Σερβία: 115.000 μετανάστες πέρασαν από την αρχή της χρονιάς

Περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στη Σερβία μόνο χθες (1/9), ενώ από τις αρχές του 2015 ο αριθμός των ανθρώπων που διέσχισαν τη χώρα για να φθάσουν στη Βόρεια Ευρώπη αγγίζει τις 115.000.

Οι περισσότεροι προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συμπληρώνοντας ότι ο αριθμός αυτών που εξέφρασαν την επιθυμία να παραμείνουν στη Σερβία και κατέθεσαν αίτηση ασύλου είναι αμελητέος και δεν φτάνει ούτε τους 100.
Όπως σημείωσε ο κ. Βούτσιτς σε διάφορα σημεία της χώρας βρίσκονται καθημερινά 7300 μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, υπουργός Εργασίας Αλεξάνταρ Βούλιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της κυβερνητικής Επιτροπής για το μεταναστευτικό, ανήγγειλε την κατασκευή νέων κέντρων υποδοχής με χρηματοδότηση από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Βούλιν ανέφερε ότι, εκτός από τα δύο κέντρα που ήδη λειτουργούν στο Πρέσεβο και τα σύνορα με την Ουγγαρία, θα δημιουργηθούν και άλλα δύο μεγάλα κέντρα στο Βελιγράδι και την πόλη Σουμπότιτσα στη Βοϊβοντίνα.

Ο ίδιος διέψευσε τις φήμες ότι η Σερβία προορίζεται να γίνει χώρα διαμονής των μεταναστών που δεν δέχονται ή απελαύνουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ίδιος τόνισε ότι όλα τα κέντρα φιλοξενίας που θα κατασκευαστούν θα έχουν χαρακτήρα ενδιάμεσων σταθμών και η υποδομή τους δεν θα επιτρέπει την μακροχρόνια παραμονή προσφύγων.

Σχετικές ειδήσεις