Τουρκία: Άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Τσίζρε

Newsbomb

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, ένα άκρως αμφιλεγόμενο μέτρο που επιβλήθηκε εδώ και 8 ημέρες στους κατοίκους της τουρκικής πόλης Τσίζρε (νοτιοανατολικά), θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων μαχητών, θα αρθεί αύριο το πρωί, ανακοίνωσε σήμερα οι αρχές.

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που βρίσκεται σε ισχύ από τις 20:00 της 4ης Σεπτεμβρίου στο Τσίζρε θα αρθεί αύριο, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 07:00» τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σιρνάκ Αλί Ιχσάν Σου σε μια ανακοίνωση.

«Οι δυνάμεις μας ασφαλείας ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις επιχειρήσεις τους εναντίον της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης» –όπως αποκαλεί η Άγκυρα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν– προσέθεσε ο κυβερνήτης, προτού εκφράσει την «ειλικρινή του ευγνωμοσύνη» για την «υπομονή» των κατοίκων της πόλης.

Εδώ και πολλές ημέρες το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας καταγγέλλει τον «αποκλεισμό» που έχει επιβληθεί στην πόλη, που συνορεύει με το Ιράκ αλλά και την ανησυχητική επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν οι περίπου 120.000 κάτοικοι.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved