ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νέα επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 20 νεκρούς

Συρία: Νέα επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 20 νεκρούς

Τουλάχιστον 26 άτομα έχασαν σήμερα (14/09) την ζωή τους σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα που συγκλόνισαν την πόλη Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία. Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έξι στελέχη των κουρδικών υπηρεσιών ασφαλείας και επτά μαχητές μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που πρόσκειται στην κυβέρνηση Άσαντ, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες αυτοκίνητο εξερράγη σε ένα σημείο ελέγχου των Κούρδων στη συνοικία Κασμάν, με αποτέλεσμα να βρουν θάνατο 10 άμαχοι και έξι Κούρδοι μαχητές. Η δεύτερη επίθεση, στη συνοικία αλ Μαχάτα διαπράχθηκε προφανώς εναντίον του αρχηγείου των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας και στοίχισε την ζωή σε επτά στελέχη αυτής της μονάδας όπως και σε τρεις άμαχους.

«Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης ακριβώς 30 λεπτά αργότερα. Ένα βυτιοφόρο όπου είχαν τοποθετήσει 5 τόνους εκρηκτικών υλών εξερράγη, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, δεκάδες τραυματίστηκαν» ανέφερε από την πλευρά της μια τοπική πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν περίπου 80 άνθρωποι.

Τα επίσημα Μέσα ενημέρωσης της χώρας επιβεβαίωσαν τις επιθέσεις κάνοντας λόγο, σε έναν πρώτο απολογισμό, για τουλάχιστον 18 έως 20 νεκρούς.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) γνωστοποίησε ότι πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιον απολογισμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε ένα σημείο ελέγχου των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας στο Κασμάν και η δεύτερη επίθεση συγκλόνισε το αρχηγείο των παραστρατιωτικών δυνάμεων που πρόσκεινται στη συριακή κυβέρνηση.

Η πόλη Χασάκα βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που ελέγχει μεγάλο τμήμα της επαρχίας.

Δύο οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες εντοπίστηκαν επιπλέον και καταστράφηκαν στη Χασάκα, προσέθεσε η συριακή τηλεόραση.

Σχετικές ειδήσεις