Αυτός είναι ο μακελάρης του Όρεγκον - «Θα πάτε να δείτε το Θεό», φώναξε στους Χριστιανούς (pics)

Newsbomb

Στο πένθος βυθίστηκαν για μία ακόμη φορά οι ΗΠΑ, μετά το νέο μακελειό με ένοπλο που άνοιξε πυρ στο κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα (UCC), στο Ρόζμπεργκ της πολιτείας Όρεγκον.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν για αδιευκρίνιστους λόγους στις 10:45 τοπική ώρα, κατά τη διάρκεια της προσέλευσης των μαθητών στις αίθουσες.

Ο νεαρός δράστης συνέχισε το φονικό αμόκ του πυροβολώντας από αίθουσα σε αίθουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άτομα, ενώ ακόμα 20 έχουν μεταφερθεί τραυματίες σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η κυβερνήτης του Όρεγκον, Κέιτ Μπράουν δήλωσε πως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Κολέγιο σκοτώθηκε από την αστυνομία.

«Έχουμε την επιβεβαίωση ότι ο δράστης είναι νεκρός», δήλωσε η κυβερνήτης στα μέσα ενημέρωσης, σε μια σύντομη ανακοίνωση, πριν αναχωρήσει για το Ρόζμπεργκ, όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με τα θύματα και τις οικογένειες τους», πρόσθεσε.

Ο σερίφης της κομητείας Ντάγκλας, Τζον Χάνλιν, σε συνέντευξη Τύπου, επιβεβαίωσε, επίσης, το θάνατο του δράστη.

Παράλληλα, τόνισε πως κανείς από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε.

Ποιος ήταν ο μακελάρης του Όρεγκον

Ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης του μακελειού στο Όρεγκον.

Ο Χάρπερ Μέρσερ, ο οποίος άνοιξε πυρ και σκότωσε 10 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 20, ποζάρει στη φωτογραφία του προφίλ του στο Myspace με ένα όπλο στα χέρια.

Στο ίδιο προφίλ είχε αναρτήσει φωτογραφίες με μασκοφόρους ένοπλους άνδρες, καθώς και μηνύματα υπέρ του ιρλανδικού απελευθερωτικού στρατού, IRA.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος, πριν σκοτώσει τα θύματά του, τα ρωτούσε το θρήσκευμα στο οποίο πίστευαν.

Όλα δείχνουν ότι το χέρι του όπλισε το θρησκευτικό μίσος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η 18χρονη Κόρτνει Μουρ στην τοπική εφημερίδα News-Review, ο δράστης ζήτησε από τα θύματά του να σηκωθούν όρθιοι και να δηλώσουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω, πριν αρχίσει να πυροβολεί.

Σύμφωνα με την Αναστάζια Μπόιλαν, ο Μέρσερ είχε βάλει στο στόχαστρό του, συγκεκριμένα, όσους ήταν Χριστιανοί.

Μπήκε στην τάξη πυροβολώντας και πρώτον απ’ όλους εκτέλεσε, εν ψυχρώ, τον καθηγητή της.

Άλλοι τραυματίστηκαν, όλοι έπεσαν πανικοβλημένοι στο πάτωμα.

Καθώς ξαναγέμιζε το όπλο του, διέταξε τους μαθητές να σηκωθούν όρθιοι αν ήταν Χριστιανοί.

Όταν υπάκουσαν, τους είπε: «Ωραία, επειδή είστε Χριστιανοί, θα πάτε να δείτε τον Θεό σε περίπου ένα δευτερόλεπτο». Και αμέσως τους δολοφόνησε εν ψυχρώ.

Το ακόμα πιο φρικιαστικό είναι ότι, κατά τα αμερικανικά ΜΜΕ, λίγες ώρες πριν σκορπίσει το θάνατο στο Κολέγιο του Όρεγκον είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα 4chan ένα μήνυμα με το οποίο προειδοποιούσε για τα όσα επρόκειτο να συμβούν.

«Ορισμένοι από εσάς είστε εντάξει. Μην πάτε στο σχολείο αύριο αν είστε στα βορειοδυτικά. Τα όσα θα συμβούν θα ανέβουν αύριο το πρωί. Αντίο space robots», φέρεται να έγραψε ο 26χρονος.

Ομπάμα: Χρειάζονται αυστηρότεροι νόμοι για την οπλοκατοχή

Το μακελειό στο Όρεγκον προκάλεσε την αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε με θυμό αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και κατηγόρησε έμμεσα το πανίσχυρο λόμπι της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) ότι εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις.

Σε δήλωση που έκανε στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα, εμφανώς θυμωμένος, είπε ότι δεν αρκεί πια να προσεύχεται κανείς όταν υπάρχουν παρόμοια επεισόδια σε όλη τη χώρα με τέτοια συχνότητα.

«Όπως είπα μόλις πριν από μερικούς μήνες, και πάλι λίγους μήνες πριν από αυτούς, και λέω κάθε φορά που βλέπουμε μια από αυτές τις μαζικές δολοφονίες, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας δεν αρκούν», τόνισε ο πρόεδρος.

«Είναι εμφανές ότι όποιος κάνει τέτοια εγκλήματα έχει αρρωστημένο μυαλό», είπε, προσθέτοντας, «δεν είμαστε όμως το μόνο κράτος στη Γή που έχει ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες που θέλουν να βλάψουν άλλους ανθρώπους. Είμαστε η μόνη προηγμένη χώρα στη Γη που βλέπει τέτοιου είδους μαζικές δολοφονίες κάθε μερικούς μήνες».

«Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να πολιτικοποιούμε», είπε και ζήτησε από τους Αμερικανούς κάθε παράταξης να υποχρεώσουν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους να δράσουν επί του θέματος.

Ο πρόεδρος κάλεσε, επίσης, και τους κατόχους όπλων που τα χρησιμοποιούν για κυνήγι, σπορ και προστασία να αναρωτηθούν αν το λόμπυ των οπλοκατόχων αντιπροσωπεύει τις απόψεις των.

Δεν ανέφερε το NRA ευθέως, αλλά ήταν εμφανές ότι οι δηλώσεις του αφορούσαν την οργάνωση, η οποία έχει ευρεία πολιτική επιρροή στην Ουάσινγκτον.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved