Στις ΗΠΑ διέφυγε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Καντίρ Φιτράτ ύστερα από τις απειλές που δέχεται για τη ζωή του...
1'

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Καντίρ Φιτράτ ύστερα από τις απειλές που δέχεται για τη ζωή του. Ο πρώην της Kabul Bank ξεκαθάρισε ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο μετά την έναρξη των ερευνών για υποθέσεις κατάχρησης και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος από κρατικούς αξιωματούχους.


Τον Απρίλιο, ο Φιτράτ κατονόμασε στη Βουλή αφγανικές προσωπικότητες, οι οποίες, κατά την εκτίμησή του, εμπλέκονται στο σκάνδαλο αυτό.


Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν διέφυγε, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αφγανικής προεδρίας, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Αμπντούλ Καντίρ Φιτράτ διέφυγε στις ΗΠΑ.

« Πρόκειται για φυγή όχι για παραίτηση...Δεν ακολουθήθηκαν οι επίσημες διαδικασίες. Δεν είναι πλέον διοικητής, αλλά ένας φυγάς διοικητής», τόνισε ο Ουαχίντ Ομέρ.

«Ποτέ δεν είπε σε κάποιον στην κυβέρνηση ότι κινδυνεύει η ζωή του», πρόσθεσε.

Η ιδιωτική αυτή τράπεζα τέθηκε υπό τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν στα τέλη του 2010, καθώς η υπεξαίρεση κεφαλαίων από ανώτατα στελέχη της την οδήγησαν στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, οι υπεξαιρέσεις υπολογίζονται στα 900 εκατομμύρια δολάρια (630 εκατομμύρια ευρώ).