ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα

Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στα Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, λίγες ώρες μετά την πυρπόληση του Τάφου του Ιωσήφ στη Νάμπλους, ενός ιερού τόπου για τους Εβραίους, καθώς κλιμακώνονται τα επεισόδια βίας που ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου.

Ο ένας από τους Παλαιστίνιους, που παρίστανε τον φωτορεπόρτερ, σκοτώθηκε αφού προηγουμένως τραυμάτiσε σοβαρά έναςν Ισραηλινό στρατιώτη στη Δυτική Όχθη.

Ο δεύτερος έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις στο Μπέιτ Φούρικ, κοντά στη Νάμπλους, στη βόρεια Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, πρόκειται για τον 19χρονο Εχάμπ Χανάνι. Σε επεισόδια στην ίδια περιοχή τραυματίστηκαν άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά.

Στη Λωρίδα της Γάζας, σε συγκρούσεις κοντά στον φράχτη ασφαλείας με το Ισραήλ, σκοτώθηκε ο Μαχμούντ Χομάιντα, 22 ετών, καθώς και άλλο ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Ο Χομάιντα χτυπήθηκε από αληθινές σφαίρες κοντά στην παλαιά διάβαση του Νάχαλ Οζ, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Άσραφ αλ Κούντρα ενώ στα ίδια επεισόδια τραυματίστηκαν άλλοι 27 άνθρωποι.

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών σημειώθηκαν νωρίτερα στη Βηθλεέμ, τη Ραμάλα και τη Χεβρώνα.

Όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις είχαν κηρύξει τη σημερινή ημέρα, "Παρασκευή της επανάστασης" στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, καλώντας τους Παλαιστίνιους να διαδηλώσουν μετά την προσευχή.

Από την 1η Οκτωβρίου, στις ταραχές έχουν σκοτωθεί 37 Παλαιστίνιοι --μεταξύ των οποίων και πολλοί δράστες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών-- και επτά Ισραηλινοί. Οι τραυματίες και από τις δύο πλευρές ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Σχετικές ειδήσεις