ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Βελτιώθηκε η υγεία της νοσηλεύτριας που είχε προσβληθεί από Έμπολα

Βρετανία: Βελτιώθηκε η υγεία της νοσηλεύτριας που είχε προσβληθεί από Έμπολα

Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της Βρετανής νοσηλεύτριας η οποία είχε προσβληθεί και κατόπιν θεραπευθεί από τον ιό Έμπολα πριν από οκτώ μήνες αλλά βρέθηκε και πάλι πριν από λίγες ημέρες, στο νοσοκομείο.

Η Πολίν Καφέρκι, νοσηλεύτρια από τη Βρετανία είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014 ενώ βρισκόταν στη Σιέρα Λεόνε όπου εργαζόταν για τη μη κυβερνητική οργάνωση Save The Childrem.

Η 39χρονη νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της πατρίδας της και τον Ιανουάριο πήρε εξιτήριο καθώς όπως φάνηκε, είχε αναρρώσει πλήρως.

Στις 9 Οκτωβρίου όμως μεταφέρθηκε από νοσοκομείο της Γλασκώβης σε άλλο του Λονδίνου καθώς παρουσίασε μια ασυνήθιστη καθυστερημένη επιπλοκή και η οποία συνδεόταν με την πρότερη ασθένειά της από τον ιό του Έμπολα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα οι θεράποντες ιατροί είχαν κρίνει την κατάστασή της κρίσιμη.

Ωστόσο χθες Δευτέρα (20/10), το νοσοκομείο του Λονδίνου εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η κατάσταση της Πολίν Καφέρκι βελτιώθηκε σε σοβαρή, αλλά σταθερή». Το νοσοκομείο δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου που διαγνώσθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα.

Η περίπτωσή της, η πρώτη στα χρονικά που κάποιος που έχει διαγνωσθεί ότι έχει θεραπευτεί από τον Έμπολα παρουσιάζει μια, όπως φαίνεται απειλητική για τη ζωή του, υποτροπή, έχει φέρει σήμερα τους εξειδικευμένους επιστήμονες σε αχαρτογράφητα νερά.

Σχετικές ειδήσεις