ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε ισραηλινό στρατιώτη

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε ισραηλινό στρατιώτη

Ένα ακόμα επεισόδιο με Παλαιστίνιο να μαχαιρώνει Ισραηλινό σημειώθηκε σήμερα Τρίτη (20/10).

Ο ισραηλινός στρατός και παλαιστινιακές ιατρικές πηγές ανακοίνωσαν ότι ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε σήμερα έναν ισραηλινό στρατιώτη σε χωριό του νότιου τμήματος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, πριν σκοτωθεί από στρατιωτικούς.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια βίαιης διαδήλωσης κοντά στο Μπέιτ Άουα (νοτιοδυτικά της Χεβρώνας) και σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, οι στρατιώτες απάντησαν πυροβολώντας τον δράστη, το θάνατο του οποίου επιβεβαίωσε το νοσοκομείο της Χεβρώνας. Όσο για τον ισραηλινό αξιωματικό, τραυματίσθηκε ελαφρά, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του στρατού.

Ο απολογισμός των επιθέσεων με μαχαίρι που άρχισαν την 1η Οκτωβρίου, ανέρχεται πλέον σε 42 νεκρούς Παλαιστινίους και έναν νεκρό άραβα Ισραηλινό, από τη μια πλευρά, και οκτώ Ισραηλινούς νεκρούς, από την άλλη.

Μεταξύ των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί περιλαμβάνονται δράστες των επιθέσεων και νεαροί διαδηλωτές που σκοτώθηκαν από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών.

Ένας Ερυθραίος, ο οποίος εξελήφθη από λάθος ως δράστης επίθεσης, σκοτώθηκε εξάλλου χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια παλαιστινιακής επίθεσης σε σιδηροδρομικό σταθμό της Μπιρσεμπά, στο νότιο Ισραήλ.

Σχετικές ειδήσεις