ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγός ταξί έδειρε και βίασε νεαρή πελάτισσά του

Οδηγός ταξί έδειρε και βίασε νεαρή πελάτισσά του

Ένας πρώην οδηγός ταξί καταδικάστηκε για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας,η οποία είχε την ατυχία να επιβιβαστεί στο όχημά του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2014 στο Νέο Δελχί, όταν στο ταξί του Σιβ Κουμάρ Γιαντάβ επιβιβάστηκε μια 26χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, ο Γιαντάβ την μετέφερε με το ταξί του σε απομακρυσμένη περιοχή της πόλης, όπου την χτύπησε και την βίασε.

Σήμερα Τρίτη (20/10) δικαστήριο της Ινδίας καταδίκασε τον πρώην -πλέον- οδηγό ταξί ιδιωτικής εταιρείας που έδρευε στις ΗΠΑ, και εναντίον της οποίας η 26χρονη είχε καταθέσει αγωγή που τελικά διευθετήθηκε εξωδικαστικά.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε επίσης για εκφοβισμό και απαγωγή, δήλωσε η κατηγορούσα αρχή στο BBC. Ο Γιαντάβ, ο οποίος δηλώνει αθώος, αντιμετωπίζει ανώτερη ποινή την ισόβια κάθειρξη. Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του την Παρασκευή (23/10).

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για την ασφάλεια των γυναικών στη χώρα, ενώ λίγο καιρό αργότερα το Νέο Δελχί απαγόρευσε τη λειτουργία της εν λόγω εταιρείας και πολλών ακόμα εταιρειών ταξί που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο επειδή δεν διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους ως προς το παρελθόν των οδηγών τους.

Στη συνέχεια, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και ξεκίνησε εκ νέου να προσφέρει τις υπηρεσίες της αυξάνοντας, κατά τα λεγόμενά της, τους ελέγχους ασφαλείας.

Ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, χαρακτήρισε «απολύτως εσφαλμένη» την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του Γιαντάβ ενώ η εταιρεία ταξί, χαιρέτισε την απόφαση.

«Η σεξουαλική επίθεση είναι ένα φρικτό έγκλημα και είμαστε ευχαριστημένοι που (ο δράστης) οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αμίτ Τζάιν, πρόεδρος της εταιρείας στην Ινδία.

Την περασμένη εβδομάδα, την οργή της ινδικής κοινής γνώμης προκάλεσε ο βιασμός δύο παιδιών μέσα στην ίδια μέρα, στην πρωτεύουσα, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα ένα άλλο παιδί είχε βιαστεί και τραυματιστεί σοβαρά με αιχμηρό αντικείμενο.

Σχετικές ειδήσεις