Γερμανία: «Έχουμε ήδη αποτρέψει 11 επιθέσεις»

Newsbomb

Στην αποκάλυψη ότι οι γερμανικές Αρχές έχουν ήδη αποτρέψει έντεκα επιθέσεις προέβη ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα, Χόλγκερ Μινχ, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει «λήξη συναγερμού» από τη στιγμή που οι «ακραίοι ισλαμιστές έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τη Γερμανία, μαζί με άλλους στόχους στη Δύση».

«Στην Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση στη βάση των τρεχουσών πληροφοριών και εξελίξεων και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην συμβούν τέτοιες επιθέσεις. Έτσι κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να αποτρέψουμε έντεκα επιθέσεις», δήλωσε ο κ. Μινχ στην εφημερίδα Die Welt και επισήμανε ότι ειδικά οι επιθέσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο κίνδυνος διεθνούς τρομοκρατίας είναι υψηλός και μπορεί και η Γερμανία να επηρεαστεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της ΒΚΑ σημειώνει ακόμη ότι ακραίοι ισλαμιστές εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. «Υπάρχει μια απειλή που πρέπει κανείς να πάρει στα σοβαρά, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved