ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: 15 νεκροί και 30 τραυματίες από επίθεση σε αγορά

Πακιστάν: 15 νεκροί και 30 τραυματίες από επίθεση σε αγορά

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τριάντα τραυματίσθηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε πολυσύχναστη αγορά πόλης σε σιιτική ζώνη του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην αγορά Εϊντγκάχ της Παρασινάρ, μιας πόλης η οποία βρίσκεται στην ημιαυτόνομη ζώνη του Κουράμ όπου κατοικούν φυλές.

«Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι είναι νεκροί και περισσότεροι από 30 έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ένας γιατρός στο κύριο νοσοκομείο της περιφέρειας, στο οποίο μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, διευκρίνισε πως πολλοί εξ' αυτών βρίσκονται σε «κρίσιμη κατάσταση» και εξέφρασε τον φόβο ότι ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως η ζώνη αυτή είναι γνωστή για τις θρησκευτικές συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών. Η σιιτική μεινότητα αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του πακιστανικού πληθυσμού.

Οι σιίτες γίνονται όλο και περισσότερο στόχοι επιθέσεων από ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες τους κατηγορουν ότι διαφθείρουν το ισλάμ και είναι πράκτορες του Ιράν, της μεγαλύτερης σιιτικής δύναμης στον κόσμο.