ΚΟΣΜΟΣ

Η Σουηδία βρήκε τη λύση: Στέλνει τους πρόσφυγες στον Αρκτικό Κύκλο!

Η Σουηδία βρήκε τη λύση: Στέλνει τους πρόσφυγες στον Αρκτικό Κύκλο!

Στο πιο βόρειο σημείο της Σουηδίας και πιο συγκεκριμένα στον… Αρκτικό Κύκλο(!), έστειλε η κυβέρνηση της χώρας, τουλάχιστον 600 πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή, ώστε να μπορέσει να ελέγξει τις προσφυγικές ροές.

Μπορεί οι πρόσφυγες πνίγονται στη κυριολεξία στο χιόνι και να ζουν πλέον στο σκοτάδι του αρκτικού χειμώνα, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαντάζεστε…

prosfyges souhdia 4

Το σημείο που η Σουηδική κυβέρνηση έχει εγκαταστήσει του ταλαιπωρημένου πρόσφυγες, είναι το πιο βόρειο χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου και απέχει περισσότερες από δυο ώρες από την κοντινότερη πόλη, ενώ το θερμόμετρο είναι κολλημένο μόνιμα στους -30 βαθμούς Κελσίου.

prosfyges souhdia 2

Οι συνθήκες φαντάζουν τρομακτικές αλλά το κέντρο είναι εξοπλισμένο με όλα τα κομφόρ. Σύμφωνα με τον διευθυντή του κέντρου υπάρχουν ζεστά σκεπάσματα για όλους, όπως και ζεστό φαγητό για όλους τους πρόσφυγες, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βόλτες με έλκηθρα, ενώ για τους μεγάλους υπάρχει δυνατότητα για μαθήματα μποξ αλλά και γυμναστήριο.

prosfyges souhdia 3

Όπως αναφέρεται γίνονται τα πάντα ώστε οι πρόσφυγες να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, γι αυτό το λόγο και ένα δωμάτιο γιόγκα μετατράπηκε σε τζαμί, ενώ μια άλλη αίθουσα σε σχολείο για τα προσφυγόπουλα.

Σχετικές ειδήσεις