ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καταδίκη αστυνομικού σε 263 χρόνια κάθειρξης για 18 βιασμούς εν ώρα υπηρεσίας (Vid)

ΗΠΑ: Καταδίκη αστυνομικού σε 263 χρόνια κάθειρξης για 18 βιασμούς εν ώρα υπηρεσίας (Vid)

Ένας αστυνομικός στην Οκλαχόμα, στις νότιες ΗΠΑ, καταδικάστηκε σήμερα σε 263 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση πολλών μαύρων γυναικών εν ώρα υπηρεσίας.

Ο Ντάνιελ Χόλτσκλαου, πρώην αστυνομικός της Οκλαχόμα Σίτι, κρίθηκε ένοχος για 18 κατηγορίες από τις 36 που τον βάρυναν, κυρίως για βιασμό και παρά φύση ασέλγεια δια της βίας, βάσει των δικαστικών εγγράφων που επικαλείται ενημερωτική ιστοσελίδα για τις δικαστικές υποθέσεις της Οκλαχόμα.

«Έτσι είναι. Δεν ήταν έκπληξη», σχολίασε ο δικηγόρος του Σκοτ Άνταμς στα μέσα ενημέρωσης κατά την έξοδό του από το δικαστήριο.

Εναντίον του Χόλτσκλαου είχαν προσφύγει οι εισαγγελείς της Οκλαχόμα και πολλές Αφροαμερικανίδες που είχαν πέσει θύματα του αστυνομικού, μεταξύ των οποίων η Τζάνι Λίγκονς και η Ντιμίτρια Κάμπελ.

Η Λίγκονς, η οποία είχε προσφύγει συλλογικά μαζί με άλλες γυναίκες κατά του πρώην αστυνομικού, δήλωσε ότι ο Χόλτσκλαου είχε «κάνει χρήση υπερβολικής και παράνομης βίας» σε κατάχρηση του αξιώματός του και έβαζε στόχο συστηματικά «Αφροαμερικανίδες μέσης ηλικίας, τις οποίες έκρινε πως ήταν περισσότερο ευάλωτες» για να τις βιάσει προκαλώντας τους «μεγάλη ψυχική και συναισθηματική οδύνη».

Σχετικές ειδήσεις