ΚΟΣΜΟΣ

Ανεστάλη την τελευταία στιγμή η εκτέλεση του θανατοποινίτη στην Οκλαχόμα

Ανεστάλη την τελευταία στιγμή η εκτέλεση του θανατοποινίτη στην Οκλαχόμα

Να αναστείλει για δύο εβδομάδες την εκτέλεση ενός θανατοποινίτη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη (16/9), έπειτα από τη μαζική κινητοποίηση πολλών υποστηρικτών του, αλλά και διασημοτήτων, οι οποίοι δηλώνουν πεπεισμένοι για την αθωότητά του, αποφάσισε η αμερικανική Δικαιοσύνη.

Στον Ρίτσαρντ Γκλόσιπ, έναν λευκό ηλικίας 52 ετών, επρόκειτο να γίνει θανατηφόρα ένεση στις 23:00 ώρα Ελλάδας (15:00 τοπική ώρα), ωστόσο η εκτέλεση αναβλήθηκε για την 30ή Σεπτεμβρίου, γνωστοποίησε το Εφετείο της πολιτείας της Οκλαχόμα (νότια).

Οι δικαστές εξήγησαν ότι συμφώνησαν στην αναστολή εκτέλεσης προκειμένου να «ολοκληρώσουν τη δίκαιη εξέταση» των νέων στοιχείων που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Γκλόσιπ, ο οποίος δηλώνει αθώος εδώ και 18 χρόνια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κυβερνήτης της Οκλαχόμα είχε αρνηθεί να συμφωνήσει υπέρ της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γκλόσιπ, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε μια μαζική εκστρατεία υπέρ του όπου συμμετείχαν προσωπικότητες όπως η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον και ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του θανατοποινίτη καταγγέλλουν τα κενά στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι τα νέα στοιχεία αρκούν για να αποδειχθεί η αθωότητά του.

Σχετικές ειδήσεις