ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές απειλούν την Ισπανία: «Θα ανακαταλάβουμε τη γη μας από τους εισβολείς»

Οι τζιχαντιστές απειλούν την Ισπανία: «Θα ανακαταλάβουμε τη γη μας από τους εισβολείς»

Την Ισπανία φαίνεται να έχουν βάλει στο στόχαστρο τώρα οι τζιχαντιστές σύμφωνα με τοτελευταίο βίντεο προπαγάνδας που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Το Κοράνι λέει στους μουσουλμάνους: «Οδηγήστε τους έξω από όπου σας έδιωξαν». Αυτή είναι η βάση για την ιδέα ότι οποιαδήποτε γη που ανήκε στους μουσουλμάνους ανά πάσα στιγμή ανήκει δικαιωματικά στους μουσουλμάνους για πάντα. Αυτό περιλαμβάνει και την Ισπανία.

«Θα ανακαταλάβουμε τη γη μας από τους εισβολείς» υποστηρίζουν δείχνοντας έναν αρχαίο χάρτη στον οποίο η Ιβηρική χερσόνησος γίνεται κόκκινη.

Το Νοέμβριο στην Ισπανία συνελήφθησαν τρεις άνδρες μαροκινής καταγωγής με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν μια επίθεση στη Μαδρίτη παρόμοια με αυτή στο Charlie Hebdo.

Συνολικά εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 100 Ισπανοί έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Μετά την σφαγή του περασμένου έτους στην Τυνησία, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε τους Βρετανούς υπηκόους θα πρέπει να είναι «προσεκτικοί» όταν ταξιδεύουν στην Ισπανία.

Σχετικές ειδήσεις