ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Σκουλήκι έξι μέτρων αναπτυσσόταν στο στομάχι ενός άνδρα

Κίνα: Σκουλήκι έξι μέτρων αναπτυσσόταν στο στομάχι ενός άνδρα

Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hubei στην πόλη Σίγιαν στην Κίνα, έχοντας έμετους τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Ένας 38χρονος άνδρας πήγε στο νοσοκομείο παραπονούμενος για πόνους στο στομάχι, και διαπιστώθηκε πως είχε μέσα του ένα παρασιτικό σκουλήκι 6,2 μέτρων!

Τα τελευταία δύο χρόνια ο 38χρονος παραπονιόταν για ενοχλήσεις στο στομάχι και την κοιλιά του, απώλεια όρεξης και απώλεια βάρους, ενώ είχε χρόνια αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου. Όπως αποκάλυψε, το ωμό βοδινό είναι μέρος της διατροφής του, όμως δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι τώρα.

Τα συμπτώματά του, που περιλάμβαναν εμετούς, αδυναμία και απώλεια βάρους, είχαν ξεκινήσει, όπως είπε, τρεις μέρες πριν επισκεφτεί το γιατρό. Οι γιατροί -και ο ίδιος- έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν πως ζούσε στο σώμα του ένα παρασιτικό σκουλήκι 6,2 μέτρων!

Τα κεστώδη παρασιτικά σκουλήκια, που ζουν και αναπτύσσονται στο έντερο του ανθρώπου, μπορούν να φτάσουν και τα 25 μέτρα αν και συνήθως όταν ξεπερνούν τα 5 μέτρα οι ασθενείς έχουν συμπτώματα και πάνε στον γιατρό για να βρουν τρόπο να τα αποβάλλουν.

Το συγκεκριμένο σκουλήκι, αν δεν αντιμετωπιστεί και αφαιρεθεί, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Αν οι προνύμφες του εγκατασταθούν σε άλλα μέρη του οργανισμού, όπως τους μυς και τον εγκέφαλο, μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις.

Το γιγάντιο κεστώδες σκουλήκι αποτελεί μια κακιά ανάμνηση για τον 38χρονο Κινέζο.

Σχετικές ειδήσεις