ΚΟΣΜΟΣ

Υπέκυψε στα τραύματά της Ισραηλινή - Είχε δεχθεί επίθεση από Παλαιστίνιους

Υπέκυψε στα τραύματά της Ισραηλινή - Είχε δεχθεί επίθεση από Παλαιστίνιους

Μια 24χρονη Ισραηλινή που τραυματίστηκε σοβαρά χθες όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από δύο Παλαιστίνιους σε εβραϊκό οικισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης υπέκυψε στα τραύματά της, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του νοσοκομείου Χαντάσα στην Ιερουσαλήμ.

Μια άλλη γυναίκα επίσης που τραυματίστηκε ελαφρά από τους δύο Παλαιστίνιους μέσα σε παντοπωλείο στον εβραϊκό οικισμό Μπέιτ Χορόν νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Οι δύο δράστες της επίθεσης έπεσαν νεκροί από πυρά φρουρών του εβραϊκού οικισμού. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον Ιμπραήμ Αλάν, ηλικίας περίπου είκοσι ετών, και τον έφηβο Χουσέιν Αμπού Γος.

Η χθεσινή επίθεση ήταν η τρίτη μέσα σε εβραϊκό οικισμό σε διάστημα οκτώ ημερών, με τη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ να μαστίζονται από βίαια επεισόδια που έχουν στοιχίσει τη ζωή 159 Παλαιστινίων, 25 Ισραηλινών, ενός Αμερικανού και ενός Ερυθραίου από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να του παρουσιάσει "ολοκληρωμένο σχέδιο" το οποίο θα εγγυάται καλύτερα την ασφάλεια των εβραϊκών οικισμών, κυρίως με την ενίσχυση των μέτρων προστασίας.

Οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του κύματος βίας, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας, ήταν δράστες επιθέσεων --κυρίως με μαχαίρι-- ή απόπειρας επιθέσεων εναντίον πολιτών και μελών των ισραηλινών δυνάμεων.