Προηγούνται Κλίντον και Τραμπ στην «Σούπερ Τρίτη»

Γιάννης Φιλιππάκος

Η Χίλαρι Κλίντον επικράτησε στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αμερικανική Σαμόα, κατά μια πρόβλεψη που μετέδωσε πριν από λίγο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Εάν η πρόβλεψη αποδειχθεί ακριβής, θα είναι η τρίτη πολιτεία από τις 13, οι οποίες κρίνονται τη «Σούπερ Τρίτη», όπου επικρατεί η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, φαβορί της κούρσας για να αναδειχθεί η υποψήφια ή ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, η Κλίντον φέρεται να κερδίζει επίσης σε Βιρτζίνια και Τζόρτζια. Ο αντίπαλός της, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, φέρεται—μέχρι τώρα—να κερδίζει μόνο στο Βερμόντ, την πολιτεία όπου εκλέγεται.

Τα φαβορί των προκριματικών στα δύο μεγάλα κόμματα, η Χίλαρι Κλίντον στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και ο Ντόναλντ Τραμπ σε αυτό των Ρεπουμπλικάνων, κέρδισαν τις εσωκομματικές διαδικασίες που διεξήχθησαν στις πολιτείες Αλαμπάμα και Τενεσί, μεταδίδουν μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Τραμπ κέρδισε επίσης στη Μασαχουσέτη.

Οι διαδικασίες και των δύο κομμάτων στην Οκλαχόμα, αντιθέτως, χαρακτηρίζονται ακόμη πολύ αμφίρροπες για να προβλεφθεί το αποτέλεσμα σε αυτές.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved