ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Ο Λαχραουί δεύτερος καμικάζι στο αεροδρόμιο

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Ο Λαχραουί δεύτερος καμικάζι στο αεροδρόμιο

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαίωσε πως ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών είναι ο Νατζίμ Λαχραουί.

Ο εισαγγελέας είπε ότι η ανακοίνωση αυτή βασίζεται στα στοιχεία του DNA και επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είναι ο Λαχραουί, ο οποίος γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1991.

«Μετά από την ανάλυση του DNA και την διενέργεια έρευνας τις τελευταίες ώρες, η ομοσπονδιακή εισαγγελία είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών είναι όντως ο Νατζίμ Λαχραουί» αναφέρει ανακοίνωση.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης είχαν δημοσιεύσει την πληροφορία ότι ο Λαχραουί ήταν ο δεύτερος βομβιστής του αεροδρομίου, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν είχαν επιβεβαιωθεί επισήμως.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα πριν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, Βέλγοι εισαγγελείς είχαν ανακοινώσει ότι ο Λαχραουί ήταν συνεργός του συλληφθέντος για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, ένας από τους συλληφθέντες, ο Φαϊζάλ Σ., υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να είναι ο καταζητούμενος «άνδρας με τα λευκά» που βρισκόταν στο αεροδρόμιο μαζί με τον Ελ Μπαχραουί και τον Λαχραουί.

Σχετικές ειδήσεις