Εικόνες σοκ!Έδεσαν τρομοκράτη σε στύλο και τον εκτέλεσαν δημόσια (photos)

Newsbomb

Διά τυφεκισμού από απόσπασμα της σομαλικής αστυνομίας εκτελέστηκε ένας άνδρας, ο οποίος στο παρελθόν ήταν εκπρόσωπος της αλ Σεμπάμπ, μετά την καταδίκη του διότι είχε διατάξει τις δολοφονίες τουλάχιστον έξι δημοσιογράφων – Βομβιστική επίθεση με νεκρούς στακεντρικά γραφεία της σομαλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Αμπντουλαχί Χάσαν, έναν Σομαλό δικαστικό, ο Χασάν Χανάφι, ο οποίος οργάνωνε συνεντεύξεις Τύπου για λογαριασμό της Σεμπάμπ όταν η οργάνωση ουσιαστικά έλεγχε το Μογκαντίσου, ομολόγησε μάλιστα ενώπιον του δικαστηρίου ότι είχε σκοτώσει ο ίδιος προσωπικά τον έναν δημοσιογράφο.

Ο Χανάφι, 30 ετών, ομολόγησε επίσης στη δίκη του ότι είχε ενταχθεί στη Σεμπάμπ το 2008, όταν ακόμα ήταν δημοσιογράφος και δούλευε σε σομαλικά ΜΜΕ. Συνελήφθη πέρυσι στη γειτονική Κένυα και απελάθηκε στη Σομαλία για να δικαστεί.

Πριν από λίγες ημέρες, δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί από στρατοδικείο για τη δολοφονία μιας δημοσιογράφου της κρατικής ραδιοφωνίας είχαν επίσης εκτελεστεί, σύμφωνα με δικαστικούς.

Από το 1992, συνολικά 59 εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης έχουν δολοφονηθεί στη Σομαλία, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ).

Φονική βομβιστική επίθεση

Την ίδια ώρα, βομβιστική επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της σομαλικής κυβέρνησης με «παγιδευμένο» αυτοκίνητο, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και να τραυματιστούν άλλοι επτά.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Η Σεμπάμπ εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων, ξενοδοχείων και εστιατορίων στην πρωτεύουσα, από την οποία εκδιώχθηκε τον Αύγουστο του 2011 από δυνάμεις της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης, AMISOM.

Η οργάνωση, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την ανώτερη ισχύ πυρός των 22.000 ανδρών της αποστολής, η οποία αναπτύχθηκε στη Σομαλία το 2007, μετακίνησε τις βάσεις της προς τον νότο.

«Είμαστε πίσω από την επίθεση στο αρχηγείο του κυβερνήτη», δήλωσε ο Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της Σεμπάμπ όσον αφορά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της οργάνωσης.

Προχθές Σάββατο διαπράχθηκε μια ακόμη βομβιστική επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων, ενώ άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η σημερινή επίθεση διαπράχθηκε από έναν βομβιστή-καμικάζι, ο οποίος έριξε το παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών όχημα που οδηγούσε στην είσοδο των κεντρικών γραφείων της κυβέρνησης.

Διαφορετική εκδοχή έδωσε, πάντως, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Αμπντιφατάχ Όμαρ, ο οποίος έκανε λόγο περί έκρηξης ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου.

«Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει ότι πέντε άμαχοι είναι νεκροί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η έκρηξη, η οποία σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες μπορεί να έγινε με τη χρήση κάποιου μηχανισμού τηλεχειρισμού, κατέστρεψε τμήμα ενός φυλακίου.

Η περιοχή, τέλος, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, έχει αποκλειστεί.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved