ΚΟΣΜΟΣ

Κινητοποίηση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας «παραλύει» το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Κινητοποίηση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας «παραλύει» το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιβάτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο ξαναλειτούργησε αυτόν τον μήνα μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του τον Μάρτιο, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ευρώπη, ξανάνοιξε στις 3 Απριλίου με περιορισμένες δυνατότητες, λόγω κάποιων προσωρινών δομών που έχουν στηθεί για τη λειτουργία του και των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί μετά την καταστροφή στην αίθουσα αναχωρήσεων από την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου.

Οι επικεφαλής των συνδικάτων ζήτησαν από το προσωπικό να δηλώσει ασθένεια χθες, Τρίτη, λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν όσον αφορά ένα προτεινόμενο σχέδιο διακανονισμού, στο οποίο περιλαμβάνεται η αύξηση του κατώτερου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Πολλοί τηλεφώνησαν ξανά για να δηλώσουν απουσία λόγω ασθένειας», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αρχής ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Belgocontrol.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου των Βρυξελλών δήλωσε ότι περίπου 50 πτήσεις έχουν ματαιωθεί μέχρι στιγμής σήμερα από τις περίπου 400 προγραμματισμένες πτήσεις. Ωστόσο από την κινητοποίηση αυτή δεν έχουν επηρεαστεί οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλερουά.

Η κινητοποίηση επικρίθηκε έντονα από την ΙΑΤΑ η οποία την χαρακτήρισε πλήγμα για τις αεροπορικές εταιρείες και το προσωπικό των αεροδρομίων.

Ρoή Ειδήσεων