ΚΟΣΜΟΣ

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών
Η νορβηγική αστυνομία πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των 68 θυμάτων της επίθεσης στο νησί Ουτόγια την περασμένη Παρασκευή. «Μόλις διακριβωθεί...

Η νορβηγική αστυνομία πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των 68 θυμάτων της επίθεσης στο νησί Ουτόγια την περασμένη Παρασκευή.

«Μόλις διακριβωθεί η ταυτότητα των νεκρών, η αστυνομία του Οσλο έχει επιφορτιστεί με το έργο της ανακοίνωσης των ονομάτων», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση NRK ο επικεφαλής του Σώματος, Αρνσταϊν Γένγκενταλ.

Αντί να ανακοινωθούν όλα μαζί τα ονόματα, ο ίδιος είπε ότι θα γίνουν σταδιακές ανακοινώσεις αφού προηγουμένως θα ειδοποιούνται οι οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftenposten, 57 από τα 68 πτώματα βρέθηκαν στο νησί Ουτόγια και άλλα δέκα στη θάλασσα. Ένας από τους τραυματίες στο νησί εξέπνευσε στο νοσοκομείο του Οσλο.

Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος κατηγορείται για τη διπλή επίθεση της περασμένης Παρασκευής, παραμένει υπό κράτηση και πρόκειται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.