Πώς εμπλέκεται Έλληνας με τον Νορβηγό μακελάρη

Οι Έλληνες αξιωματούχοι βρίσκονται σε επικοινωνία με την Ιντερπόλ για να ξεκινήσουν οι έρευνες...

Το «κουβάρι» της υπόθεσης με τη φονική έκρηξη στο Όσλο της Νορβηγίας από εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει ο Άντερς Μπρέιβικ προσπαθούν να ξετυλίξουν οι διωκτικές αρχές.

Οι έρευνες εστιάζουν πλέον στον εντοπισμό οχτώ ομοϊδεατών του στυγερού δολοφόνου που εικάζεται ότι συναντήθηκαν το 2002 στο Λονδίνο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας, επιβεβαιώνουν ότι ήταν ενήμεροι για την αυξημένη δραστηριότητα στις συνομιλίες μέσω ίντερνετ, φερόμενων μελών της νέας οργάνωσης, η οποία, όπως όλα δείχνουν, συνδέεται με τις επιθέσεις του Νορβηγού.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι βρίσκονται σε επικοινωνία με την Ιντερπόλ για να ξεκινήσουν οι έρευνες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την Ιντερπόλ να έχει στη διάθεσή της στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία θα γνωστοποιήσει και στις ελληνικές Αρχές.

Από αυτά που γράφει ο ψυχρός εκτελεστής στο μανιφέστου του με τίτλο "2083 Μια ευρωπαϊκή διακήρυξη ανεξαρτησίας", προκύπτει ότι ανάμεσα στα ιδρυτικά στελέχη της αντιισλαμικής οργάνωσης PCCTS Ναΐτες Ιππότες υπήρχε και ένας Έλληνας.

Ωστόσο ο εντοπισμός είναι πολύ δύσκολος καθώς ο Νορβηγός μακελάρης, αν και αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στη συνάντηση του 2002, δεν δίνει κανένα στοιχείο για την ταυτότητα των ομοϊδεατών του για να αποφευχθούν οι "εκπολιτιστικές μαρξιστικές/πολυπολιτισμικές διώξεις".

Σύμφωνα με τον Μπρέιβικ, εκπρόσωποι από 8 ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν σε "ιδρυτική συνεδρίαση (δύο μίτινγκ στα οποία συμμετείχαν από τέσσερα ιδρυτικά μέλη και ένας οικοδεσπότης ως μέτρο ασφάλειας) που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2002".

Συγκεκριμένα ήταν δύο Άγγλοι και από ένας Γάλλος, Γερμανός, Ολλανδός, Ρώσος, Νορβηγός, Σέρβος και Έλληνας.

Σε άλλο σημείο του μανιφέστου ο Μπρέιβικ "ανασκευάζει", σημειώνοντας ότι υπήρχαν μόνο πέντε μέλη και ένας πληρεξούσιος στη συνεδρίαση του Λονδίνου, ενώ σε δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κάπου στη Βαλτική, συμμετείχαν περίπου 25-30 άτομα.

Σε αυτές, όπως γράφει, τα μέλη προέρχονταν "από όλη την Ευρώπη" και όχι μόνο. Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Χώρες της Βαλτικής, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Αρμενία, Λίβανο, Ρωσία και Ελλάδα.

Στο πολυσέλιδο μανιφέστο, ο μακελάρης αναφέρει τη λέξη "Ελλάδα" σχεδόν 90 φορές και τις λέξεις "Έλληνες", "Έλληνας" και "ελληνικό" περίπου 270.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα αναφέρει το Ελληνικό Μέτωπο (σήμερα Ελληνικές Γραμμές, www. metopo.gr), τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (σημειώνοντας ότι είχε ποσοστό 3,7% στις εκλογές του 2007), την Πατριωτική Συμμαχία (η οποία, όπως γράφει ο Μπρέιβικ, διαλύθηκε το 2007 αλλά η εφημερίδα της "Ελεύθερος Κόσμος" συνεχίζει να υφίσταται).

Ακόμα περιλαμβάνει τη Χρυσή Αυγή και την ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού "Αντεπίθεση", αλλά και στοιχεία για τον πληθυσμό των μουσουλμάνων στην Ελλάδα. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στο κείμενο καταγράφονται πληροφορίες για την παραγωγή πετρελαίου και τα διυλιστήρια που λειτουργούν στη χώρα, καθώς και για τους πυρηνικούς σταθμούς σε όλη την Ευρώπη - στην Ελλάδα αναφέρεται ο ερευνητικός σταθμός του "Δημόκριτου".

Τα αποτελέσματα των ερευνών αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων και εφόσον δείξουν εμπλοκή Ελλήνων θα ενημερωθούν άμεσα οι ελληνικές αρχές και κυρίως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης: Εκρηκτικά σε φάρμα που νοίκιαζε ο Μπρέιβικ