ΚΟΣΜΟΣ

Ικανοποιημένοι οι Νορβηγοί από τη διαχείριση της τραγωδίας

Ικανοποιημένοι οι Νορβηγοί από τη διαχείριση της τραγωδίας
Η συντριπτική πλειονότητα των Νορβηγών δηλώνει ικανοποιημένη με τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος...

Η συντριπτική πλειονότητα των Νορβηγών δηλώνει ικανοποιημένη με τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Γενς Στόλτενμπεργκ, διαχειρίστηκε την κατάσταση μετά τη μαζική δολοφονία της Παρασκευής στη χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.


Στην ερώτηση "Πώς κρίνετε τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός διαχειρίστηκε την κατάσταση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις;", το 80,1% των ερωτηθέντων απάντησε "πολύ καλό" και το 14% "καλό", σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Verdens Gang.


Μόνο το 2,3% των Νιρβηγών χαρακτήρισε "κακό" ή "πολύ κακό" τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός διαχειρίστηκε την κατάσταση.


Ο Στόλτενμπεργκ έκανε συχνά δηλώσεις στο λαό και τον Τύπο για την κατάσταση καλώντας το λαό, κάποιες φορές με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή, να μην απεμπολήσει τις αξίες του απέναντι στο φόβο των επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 76 ανθρώπους.