ΚΟΣΜΟΣ

Σημαντικό στοιχείο το αυτοκίνητο του Μπρέιβικ

Σημαντικό στοιχείο το αυτοκίνητο του Μπρέιβικ
Σημαντικό στοιχείο για τις έρευνες της αστυνομίας αποτέλεσε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που κατηγορείται...

Σημαντικό στοιχείο για τις έρευνες της αστυνομίας αποτέλεσε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που κατηγορείται για τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής στη Νορβηγία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Aftenposten.

Ο Μπρέιβικ τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα για οκτώ εβδομάδες και πρόκειται να εξεταστεί από ψυχίατρο. Κατηγορείται για την πυροδότηση παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κεντρικό Όσλο από την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και για το θάνατο 68 νεαρών σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, τους οποίους εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας δείχνει ένα όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κοντά στα κυβερνητικά κτίρια και βοήθησε τους αστυνομικούς να εντοπίσουν την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην οποία ανήκε και στη συνέχεια το όνομα του ανθρώπου που το νοίκιασε, έγραψε η Aftenposten.

Ο Μπρέιβικ χρησιμοποίησε και δεύτερο αυτοκίνητο από την ίδια εταιρία ενοικιάσεως για να μεταβεί από το Όσλο στο νησί Ουτόγια.