ΚΟΣΜΟΣ

«Υπερήφανοι» οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Μπρέιβικ

«Υπερήφανοι» οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Μπρέιβικ
Πολλές είναι οι επικρίσεις που έχει δεχτεί η νορβηγική αστυνομία για τον τρόπο που έδρασε κατά τις δολοφονικές επιθέσεις της Παρασκευής...

Πολλές είναι οι επικρίσεις που έχει δεχτεί η νορβηγική αστυνομία για τον τρόπο που έδρασε κατά τις δολοφονικές επιθέσεις της Παρασκευής, όμως ο επικεφαλής της ομάδας επέμβασης που συνέλαβε τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ δήλωσε «υπερήφανος» για τους άνδρες του.

«Ήταν ιδιαίτερα συνετοί και απέδειξαν το κουράγιο τους», δήλωσε ο Χάαβαρντ Γκάασμπακ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ακροδεξιός Νορβηγός συνελήφθη, χωρίς να προβάλει αντίσταση, μία ώρα αφότου η αστυνομία είχε λάβει την πρώτη ενημέρωση σχετικά με τους πυροβολισμούς στο νησί Οτόγια.

Η ομάδα του Γκάασμπακ αποτελούνταν από 9 άνδρες.

Καθώς κατευθύνονταν στο νησί, το σκάφος της αστυνομίας έπαθε βλάβη, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν δύο σκάφη πολιτών.

Όλη αυτή η διαδικασία καθυστέρησε τις αστυνομικές δυνάμεις περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα τρομοκρατηθεί από τη διπλή επίθεση και ότι η βία θα αντιμετωπιστεί καθιστώντας την κοινωνία πιο ανοιχτή και δημοκρατική.

Επιπλέον επεσήμανε ότι θα αποτιμηθεί και η αντίδραση της αστυνομίας και θα αναθεωρηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας θα αποδεσμεύσει 20 εκατομμύρια κορώνες για τη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας στην αστυνομία του Όσλο και της περιφέρειας, όπου ανήκει το νησί Οτόγια.

Διαβάστε επίσης:

Εκρηκτικά σε φάρμα που νοίκιαζε ο Μπρέιβικ