ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στη Δημοκρατία χαρακτήρισε το μακελειό στη Νορβηγία ο πρωθυπουργός της χώρας

Επίθεση στη Δημοκρατία χαρακτήρισε το μακελειό στη Νορβηγία ο πρωθυπουργός της χώρας
Σαν επίθεση κατά της Δημοκρατίας στη Νορβηγία, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της χώρας τη διπλή επίθεση που πραγματοποίησε ο ακροδεξιός Α. Μ. Μπράιβικ...

Σαν επίθεση κατά της Δημοκρατίας στη Νορβηγία, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της χώρας τη διπλή επίθεση που πραγματοποίησε ο ακροδεξιός Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ σε Όσλο και Οτόγια.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε ομιλία του στην τελετή μνήμης για τα θύματα του μακελειού τόνισε: «Μία επίθεση εναντίον της ενασχόλησης με την πολιτική είναι μία επίθεση εναντίον της δημοκρατίας μας. Οι σφαίρες χτύπησαν τους νέους μας, όμως έπληξαν και ένα ολόκληρο έθνος».

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, δύο Νορβηγοί ψυχίατροι έχουν αναλάβει το έργο να εξετάσουν τον Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ ο οποίος έχει ομολογήσει πως είναι υπαίτιος για το μακελειό, προκειμένου να καθορίσουν αν είναι και νομικά υπεύθυνος. Η έκθεσή τους αναμένεται να ετοιμαστεί μέχρι την 1η Νοέμβρη, σύμφωνα με δηλώσεις του εισαγγελέα Παλ-Φρέντρικ Χγορτ Κράμπι.

Εξάλλου, ο δράστης ανακρίνεται από το πρωί από την αστυνομία για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις νέες πληροφορίες που προέκυψαν μετά την πρώτη, επτάωρη κατάθεσή του, το Σάββατο.

Να σημειωθεί τέλος πως η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τις σωρούς και των 76 θυμάτων του μακελειού και σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδας, θα δώσει τα ονόματα στη δημοσιότητα.