ΚΟΣΜΟΣ

Μπράιβικ: Αποστολή εξετελέσθη

Μπράιβικ: Αποστολή εξετελέσθη
Με τηλεφώνημά του στον ειδικό αριθμό 112 της αστυνομίας...

Με τηλεφώνημά του στον ειδικό αριθμό 112 της αστυνομίας για τα επείγοντα περιστατικά, ο 32χρονος 'Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ ανακοίνωσε ότι διέπραξε σφαγή στο νησί Ουτόγια και ότι πρόκειται να παραδοθεί, σύμφωνα με νορβηγική εφημερίδα.

«Μπράιβικ. Διοικητής. Μέλος του κινήματος της αντικομμουνιστικής αντίστασης κατά του εξισλαμισμού. Αποστολή εξετελέσθη. Θα παραδοθώ στη δύναμη Δέλτα».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο δήλωσε ότι «λάβαμε μια κλήση από το κινητό τηλέφωνο του Μπράιβικ, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν πράγματι αυτός. Ούτε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τι ακριβώς είπε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία δεν βρήκε το κινητό τηλέφωνο του Μπράιβικ στο νησί Ουτόγια, μια πληροφορία που ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δε θέλησε να σχολιάσει.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μπράιβικ μόλις είπε τα παραπάνω λόγια έκλεισε το τηλέφωνο και ότι δεν υπήρξε απάντηση όταν η αστυνομία επιχείρησε να τον καλέσει. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπράιβικ παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν στο νησί.