ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα διαδηλωτές νεκροί στη Συρία

Δέκα διαδηλωτές νεκροί στη Συρία
Τους δέκα έχουν φτάσει οι νεκροί στη Συρία από τις σημερινές επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας, όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές...

Τους δέκα έχουν φτάσει οι νεκροί στη Συρία από τις σημερινές επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας, όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές.

Πέντε από τους θανάτους σημειώθηκαν στο προάστιο Άρμπιν της Δαμασκού, σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού.

Η οργάνωση αυτή των αντικαθεστωτικών επισημαίνει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούσαν τους διαδηλωτές από ασθενοφόρα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού σκοτώθηκαν οι υπόλοιποι διαδηλωτές.

Πάντως, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους της Δαμασκού, στη Ντεράα και στη Χομς, μετά την προσευχή της Παρασκευής. Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν περικυκλώσει τεμένη σε πολλές πόλεις και εμπόδιζαν την πρόσβαση των πιστών σε αυτά. Το ίδιο έγινε και στη Χάμα, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πρεσβεία της Συρίας στο Κάιρο για να καταγγείλουν την αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης.

«Ελεύθερη Συρία, Έξω ο Μπασάρ», «Ο λαός απαιτεί την αποχώρηση του πρεσβευτή», «Με την ψυχή μας και το αίμα μας θυσιαζόμαστε για εσένα Χάμα», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Ένας διαδηλωτής μάλιστα κρατούσε μία φωτογραφία του προέδρου Άσαντ στην οποία είχε γράψει «Φύγε ναζί».