Στη Συρία ο Νταβούτογλου

Newsbomb

Πράξη την «εντολή» της Αμερικής για παρέμβαση της Τουρκίας...

Πράξη την «εντολή» της Αμερικής για παρέμβαση της Τουρκίας στη Συρία κάνει σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος έφθασε στη Συρία για να επιδώσει στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ένα "ισχυρό μήνυμα" για να σταματήσουν οι επιχειρήσεις του στρατού εναντίον διαδηλωτών.

Η Τουρκία επιδιώκει να πιέσει τον Άσαντ να δώσει ένα τέλος στη βία, από την οποία έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.600 πολίτες.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από το Νταβούτογλου να ενισχύσει την απαίτηση της Ουάσινγκτον η Δαμασκός να διατάξει αμέσως να επιστρέψουν οι στρατιώτες στα στρατόπεδα και να απελευθερώσει τους κρατούμενους αντικαθεστωτικούς.

Όμως ένας σύμβουλος του Άσαντ είπε το σαββατοκύριακο ότι η Συρία δεν θα αποδεχθεί ανάμιξη στα εσωτερικά της κι επέκρινε την Άγκυρα .

«Αν ο Νταβούτογλου έρχεται στη Συρία για να παραδώσει ένα αποφασιστικό μήνυμα, τότε θα ακούσει ακόμα πιο αποφασιστικές κουβέντες όσον αφορά τη θέση της Τουρκίας», δήλωσε ο Μπουτάινα Σαάμπαν.

Τον Νταβούτογλου υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας και ο τούρκος πρεσβευτής.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιέγραψε την εξέγερση στη Συρία ως "εσωτερικό" θέμα για την Τουρκία, καθώς οι δύο χώρες έχουν κοινά σύνορα 850 χιλιομέτρων.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved