ΚΟΣΜΟΣ

Οι A-ha στην τελετή μνήμης για τα θύματα στη Νορβηγία

Οι A-ha στην τελετή μνήμης για τα θύματα στη Νορβηγία
Οι A-ha, το διάσημο νορβηγικό ποπ συγκρότημα των ’80s, επανενώνεται για να συμμετάσχει στην εθνική ημέρα μνήμης...

Οι A-ha, το διάσημο νορβηγικό ποπ συγκρότημα των ’80s, επανενώνεται για να συμμετάσχει στην εθνική ημέρα μνήμης, στις 21 Αυγούστου στο Όσλο, η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 77 θύματα της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στο κέντρο της νορβηγικής πρωτεύουσας και στο νησί Οτόγια.

«Όπως όλοι στη Νορβηγία και στον υπόλοιπο κόσμο συγκλονιστήκαμε στις 22 Ιουλίου από αυτές τις πράξεις βαρβαρότητας και βίαιης πρόκλησης εναντίον όσων πιστεύουμε», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα τρία μέλη του συγκροτήματος.

«Είμαστε ευγνώμονες που μας κάλεσαν να συμμετάσχουμε στην τελετή μνήμης. Θα το κάνουμε για να τιμήσουμε όσους χάθηκαν, για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν στις 22 Ιουλίου και για να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους επιζώντες», προσθέτουν.

Τη διοργάνωση της 90λεπτης εκδήλωσης έχει αναλάβει το τηλεοπτικό δίκτυο NRK και θα τη μεταδώσει απευθείας.

Μέλη της νορβηγικής κυβέρνησης αλλά και η βασιλική οικογένεια αναμένεται να είναι παρόντες στην τελετή.

«Οι συγγενείς των θυμάτων, οι επιζώντες και άλλοι άνθρωποι που συνδέονται άμεσα θα κληθούν να παραστούν στην τελετή, καθώς και το προσωπικό των σωστικών συνεργείων, το ιατρικό προσωπικό και όλοι όσοι ενεπλάκησαν στα γεγονότα», διευκρινίζει η νορβηγική κυβέρνηση στον ιστότοπό της.