ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά στο δικαστήριο ο σφαγέας της Νορβηγίας

Ξανά στο δικαστήριο ο σφαγέας της Νορβηγίας
Ενώπιον του δικαστηρίου θα εμφανιστεί και πάλι σήμερα ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι τον περασμένο μήνα σκότωσε 77 ανθρώπους...

Ενώπιον του δικαστηρίου θα εμφανιστεί και πάλι σήμερα ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι τον περασμένο μήνα σκότωσε 77 ανθρώπους σε δύο επιθέσεις στο Όσλο και στο νορβηγικό νησί Ουτόγια.


Η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησής του Μπράιβικ και θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, που δηλώνει ότι θέλει να αποφύγει ο Μπράιβικ να επικοινωνήσει με πιθανούς συνεργούς του.

Μέχρι στιγμής οι αρχές εκτιμούν ότι ο Μπράιβικ έδρασε μόνος του.

Η αστυνομία θα ζητήσει την παράταση της κράτησης του Μπράιβικ σε απομόνωση. Το όριο των τεσσάρων εβδομάδων για την κράτηση σε απομόνωση πρόκειται να λήξει την Δευτέρα.

Υποστηρίζει ότι οι συνθήκες απομόνωσης του της επιτρέπουν να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη.

Παράλληλα σε απόσταση σχεδόν 40 χιλιομέτρων από το δικαστήριο, στο νησί Ουτόγια, περίπου 500 συγγενείς των θυμάτων του Μπράιβικ αναμένεται να συγκεντρωθούν για να τιμήσουν τα θύματα και να ενημερωθούν από την αστυνομία για το πώς και πού ακριβώς σκοτώθηκαν οι οικείοι τους.


Από την ημέρα των επιθέσεων η νορβηγική αστυνομία έχει επικριθεί έντονα για τον τρόπο αντίδρασής της στην επίθεση. Οι συγγενείς των θυμάτων και ο Τύπος καταγγέλλουν ότι η αντίδραση της αστυνομίας ενδεχομένως ήταν πολύ αργή.

Διαβάστε επίσης: Ήθελε να παραδοθεί 26 λεπτά πριν τη σύλληψή του