Λέκκας για το σεισμό στη Χαλκιδική: Σε μικρό ρήγμα στον Πολύγυρο η δόνηση - Δεν ανησυχούμε

Την εκτίμηση πως δεν υπάρχει ο παραμικρός…

Συγκλονιστική φωτογραφία του Σάκη Αρναούτογλου για τους 5 τυφώνες που έπληξαν τον πλανήτη

Πέντε τυφώνες μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες…

Σεισμός τώρα LIVE: Πού έγινε σεισμός πριν από λίγη ώρα

Σεισμός τώρα - Σεισμός στη Θεσσαλονίκη: Τι καταγράφουν…

Μπάγια Αντωνοπούλου: Τι πραγματικά συνέβη με τον Γιώργο Παπαδάκη; - Όλη η αλήθεια

Δευτέρα πρωί και η Μπάγια Αντωνοπούλου δεν…

Επίδομα στέγασης: Έτσι θα πάρετε έως 2.500 ευρώ το χρόνο

Επίδομα στέγασης - Ποιοι και πώς μπορούν…

Νύχτα τρόμου στην Ιταλία - Δεκάδες μετασεισμοί

Νύχτα τρόμου στην Ιταλία - Δεκάδες μετασεισμοί

Οι άστεγοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία, λόγω των αρκετά χαμηλών θερμοκρασιών και τη σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Δεκάδες ήταν οι μετασεισμικές δονήσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην κεντρική Ιταλία.

Με απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, οι άστεγοι μεταφέρονται σε ξενοδοχεία, διότι, λόγω των αρκετά χαμηλών θερμοκρασιών και τη σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, δεν είναι δυνατή η παραμονή τους σε καταυλισμούς με σκηνές.

Πολλοί κάτοικοι, όμως, θέλησαν να παραμείνουν κοντά στα σπίτια τους, και να κοιμηθούν μέσα σε αυτοκίνητα, φοβούμενοι ότι δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να επιστρέψουν, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, στα χωριά και στις κωμοπόλεις τους.

Παράλληλα, έχουν ήδη αναχωρήσει από το λιμάνι της Ανκόνα, με προορισμό την Πάτρα, τριάντα Έλληνες που φοιτούν στο πανεπιστήμιο του Καμερίνο. Πολλοί άλλοι αναμένεται να αναχωρήσουν, πάντα με φέρι μποτ, κατά τη σημερινή ημέρα.

Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Γκρατσιάνο Ντελρίο, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει ότι κατανοεί την ανάγκη να γίνουν νέες, έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση των σεισμών.

Ο Ντελρίο επιβεβαιώνει ότι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί μια ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση όλων των κτηρίων της χώρας, θα απαιτούνταν περίπου τριακόσια πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. «Θα πρέπει όμως να εντοπίσουμε τις κύριες προτεραιότητες, και αυτές, σε μια πρώτη φάση, είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα δημόσια κτήρια», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υποδομών.