ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Ταραχή στο επιτελείο της Κλίντον από την άνοδο του Τραμπ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Ταραχή στο επιτελείο της Κλίντον από την άνοδο του Τραμπ

Η υποψήφια των Δημοκρατικών εμφανίζεται να έχει χάσει το προβάδισμά της, έναντι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Τέσσερις μέρες πριν τις πριν τις προεδρικές εκλογές για τον Λευκό Οίκο, η αναμέτρηση μεταξύ του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ και της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ, εμφανίζεται περισσότερο αμφίρροπη παρά ποτέ εμφανίζεται.

Η Χίλαρι, μοιάζει να πλήττεται, μετά την απόφαση του FBI να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο με το προσωπικό ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο δισεκατομμυριούχος φαίνεται πως στην τελική ευθεία επιλέγει να αμβλύνει τους τόνους μετριάζοντας, όσο γίνεται, τις επιθέσεις και τις αλληλοκατηγορίες.

«Ευγενικός και ήρεμος. Έτσι δεν είναι; Μείνε συγκεντρωμένος, Ντόναλντ», είπε ο ίδιος φωναχτά την Τετάρτη (02/11).

Η σύζυγός του Μελάνια σε μια σπάνια εμφάνιση μίλησε στους ψηφοφόρους την Πέμπτη (03/11) υποστηρίζοντας ότι η πολιτική έχει γίνει πάρα πολύ «σκληρή» καθώς ο σύζυγός της κατηγορείται για ακραία πράγματα.

Η δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, τονίζει ότι η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ προηγείται με δύο ποσοστιαίες μονάδες του Τραμπ (45% - 43%).

Άλλη δημοσκόπηση των Washington Post και ABC News, καταγράφει προβάδισμα ποσοστού 4% της Κλίντον έναντι του Τραμπ (47% - 43%), σε μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Δευτέρα έως την Πέμπτη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών βρίσκεται «εντός του ορίου στατιστικού λάθους».

Η σφυγμομέτρηση McClatchy-Marist καταγράφει προβάδισμα δύο μονάδων της πρώην Πρώτης Κυρίας (46% - 44%), σε μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από 1-3 Νοεμβρίου. Πρωτύτερη έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Σεπτέμβριο έδινε προβάδισμα επτά μονάδων της Κλίντον έναντι του Τραμπ.

Παρά το προβάδισμά της σε εθνικό επίπεδο, η Κλίντον εμφανίζεται να έχει απωλέσει έδαφος σε μια σειρά από πολιτείες, σύμφωνα με μια ξεχωριστή δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Ipsos.

Σύμφωνα με αυτή την σφυγμομέτρηση, κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών στην Φλόριντα, την Βόρεια Καρολίνα και το Μίσιγκαν εξανεμίστηκε και πλέον η πρόβλεψη στις προαναφερθείσες -κρίσιμες για το τελικό αποτέλεσμα- πολιτείες θεωρείται επισφαλής.

Σχετικές ειδήσεις