ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Φρενήρη κούρσα Χίλαρι-Τραμπ για να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους

Εκλογές ΗΠΑ: Φρενήρη κούρσα Χίλαρι-Τραμπ για να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους

Εν μέσω μιας πρωτοφανούς προεκλογικής εκστρατείας.

Σε μια φρενήρη κούρσα έχουν επιδοθεί οι δύο αντίπαλοι διεκδικητές του προεδρικού θώκου στις ΗΠΑ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου: η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρούν να κινητοποιήσουν και να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους ψηφοφόρους εν μέσω μιας πρωτοφανούς προεκλογικής εκστρατείας, διανθισμένης από σφοδρές επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο, την ώρα που η έκβαση της αναμέτρησης παραμένει αμφίρροπη.

Με τις δημοσκοπήσεις να αδυνατούν να δώσουν ξεκάθαρη εικόνα, η στρατηγική που επιλέγουν οι δύο αντίπαλοι είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση: τους διάσημους υποστηρικτές της θέλει στο πλευρό της στην τελική ευθεία η Χίλαρι Κλίντον, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να προτιμά πιο ήπιο λόγο.

Όλα ή τίποτα, δήλωνε πριν από μερικές ημέρες η 69χρονη υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, το προβάδισμα της οποίας έναντι του αντιπάλου της μειώθηκε στις δημοσκοπήσεις μετά την απόφαση του FBI να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο με το προσωπικό ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η αγωνία από την πλευρά των δημοσκοπήσεων επικεντρώνεται σε περίπου 12 πολιτείες κλειδιά, όπου τα δύο στρατόπεδα θα πραγματοποιήσουν τις τελευταίες τους συγκεντρώσεις.

Η Χίλαρι Κλίντον θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις σήμερα στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και το Οχάιο.

Ο αντίπαλός της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, θα πραγματοποιήσει επίσης τρεις συγκεντρώσεις: στο Νιου Χαμσάιρ, το Οχάιο και την Πενσυλβάνια. Ο δισεκατομμυριούχος φαίνεται πως στην τελική ευθεία επιλέγει να αμβλύνει τους τόνους μετριάζοντας, όσο γίνεται, τις επιθέσεις και τις αλληλοκατηγορίες.

«Ευγενικός και ήρεμος. Έτσι δεν είναι; Μείνε συγκεντρωμένος, Ντόναλντ», είπε ο ίδιος φωναχτά την Τετάρτη (02/11).

Η σύζυγός του Μελάνια σε μια σπάνια εμφάνιση μίλησε στους ψηφοφόρους χθες υποστηρίζοντας ότι η πολιτική έχει γίνει πάρα πολύ «σκληρή» καθώς ο σύζυγός της κατηγορείται για ακραία πράγματα.

Παράλληλα, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαδρίτης αποκάλυψε σήμερα τις κεραμικές προτομές των διεκδικητών του προεδρικού θώκου των ΗΠΑ, ενώ αναμένει την ανακοίνωση του νικητή των εκλογών προκειμένου να φιλοτεχνήσει το ολόσωμο κέρινο ομοίωμά τους.

Οι προτομές των υποψηφίων του Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εγκαταστάθηκαν δίπλα στο κέρινο ομοίωμα του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο μουσείο της ισπανικής πρωτεύουσας.

«Παραδοσιακά το μουσείο, όπως ακριβώς συνέβη με υποψηφίους στην Ισπανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και επίσης τη Βρετανία, πάντα φτιάχνει τις προτομές των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές» δήλωσε ο Γκονθάλο Πρέσα, υπεύθυνος επικοινωνίας του μουσείου.

«Την επόμενη εβδομάδα, όταν θα γνωρίζουμε πλέον ποιος επικράτησε στις εκλογές θα αρχίσουμε να δουλεύουμε τα κέρινα ομοιώματα τα οποία ελπίζουμε ότι θα έχουμε έτοιμα έως την 20η Ιανουαρίου προκειμένου τα αποκαλυπτήρια να συμπέσουν με την τελετή ορκωμοσίας».

Σχετικές ειδήσεις