ΚΟΣΜΟΣ

Παναμάς: Τρεις νεκροί από τη σφοδρή καταιγίδα Ότο (pics)

Παναμάς: Τρεις νεκροί από τη σφοδρή καταιγίδα Ότο (pics)

Οι Αρχές, κήρυξαν την χώρα σε κατάσταση συναγερμού και ματαίωσαν τα μαθήματα στα σχολεία.

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους στον Παναμά σε δυστυχήματα που οφείλονται στις σφοδρές βροχοπτώσεις, που προκαλεί η ισχυρή καταιγίδα Ότο, την ώρα που οι κάτοικοι παραθαλάσσιων περιοχών στην Κόστα Ρίκα, στην Καραϊβική, εγκαταλείπουν τις εστίες τους, έκαναν γνωστό οι αρχές των δύο χωρών.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια κατολίσθηση και εξαιτίας της πτώσης ενός δέντρου στον Παναμά, ενώ οι ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι μεγάλες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της Εθνικής Αρχής Προστασίας, Χοσέ Ντοντερίς.

Στην κατολίσθηση που συνέβη κοντά στην Πόλη του Παναμά, κατά την οποία παρασύρθηκαν 9 άνθρωποι, «οι 7 εξ αυτών επέζησαν και δυστυχώς δύο εξ αυτών σκοτώθηκαν» εξήγησαν οι Aρχές. Επιπλέον ένα παιδί σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το σχολείο του. Η μητέρα του, που βρισκόταν στην θέση του οδηγού, δεν τραυματίστηκε.

Οι Αρχές, που εκφράζουν φόβους για νέες κατολισθήσεις και πλημμύρες, κήρυξαν την χώρα σε κατάσταση συναγερμού και ματαίωσαν τα μαθήματα στα σχολεία.

Η «Ότο» ενισχύθηκε σε κυκλώνα και αναμένεται να πλήξει Κόστα Ρίκα και Νικαράγουα

Στο μεταξύ, η τροπική καταιγίδα Ότο ενισχύθηκε και μετατράπηκε σε κυκλώνα στα ανοικτά των ακτών της Νικαράγουας στην Καραϊβική, ανακοίνωσε το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), σημειώνοντας πως το φαινόμενο ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες.

Ο κυκλώνας Ότο βρισκόταν 491 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της κοινότητας Μπλούφιλντς της Νικαράγουας πριν από λίγο, σύμφωνα με το NHC. Οι άνεμοι του κυκλώνα φθάνουν τα 121 χλμ. την ώρα και το φαινόμενο αναμένεται να πλήξει παραθαλάσσιες περιοχές στην Κόστα Ρίκα και στη Νικαράγουα μεθαύριο Πέμπτη, πρόσθεσε το κέντρο, που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Πηγή φωτογραφιών: AP

Σχετικές ειδήσεις