ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Ρωσία: Γέμισε η Μόσχα με πυραύλους S-400 (Vid)

Συναγερμός στη Ρωσία: Γέμισε η Μόσχα με πυραύλους S-400 (Vid)

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχει τεθεί η Μόσχα, καθώς ισχυρές δυνάμεις του ρωσικού στρατού, εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα αεράμυνας πυραύλων S-400 έχουν στρατοπεδεύσει στα προάστια της πρωτεύουσας και βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης.

«Οι μονάδες μάχης SAM των δυνάμεων της Μόσχας έθεσαν σε λειτουργία το νέο σύστημα αεράμυνας πυραύλων S-400 Triumph και βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης, προκειμένου να υπερασπίσουν την πρωτεύουσα και την κεντρική βιομηχανική περιοχή της Ρωσίας από αέρος», δήλωσε το γραφείο τύπου του ρωσικού υπουργείου εθνικής άμυνας στο πρακτορείο Interfax.

«Το βασικό καθήκον των δυνάμεων αεράμυνας είναι η προστασία των ζωτικών υποδομών, στρατιωτικών Αρχών, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και εργοστασίων παραγωγής ενέργειας, καθώς και των στρατευμάτων των ενόπλων δυνάμεων, των τηλεπικοινωνιών και μεταφορών από επιθέσεις από αέρος», τόνισε το υπουργείο.

Το νέο σύστημα πυραύλων, γνωστό ως SAM, είχε δοκιμαστεί στην περιοχή Kapustin Yar στη νότια Ρωσία, και μετά από επιτυχείς δοκιμές μεταφέρθηκε στα προάστια της Μόσχας.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον τέσσερα οπλικά συστήματα S-400 τέθηκαν σε λειτουργία.

s400

Τα προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα παρέχουν προστασία στις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία από το Νοέμβριο, έπειτα από εντολή του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετά την ανάπτυξή τους, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε δηλώσει ότι τα συστήματα S-400 επιτρέπουν στη Ρωσία την «καταστροφή στόχων τόσο στη θάλασσα σε απόσταση 350 χιλιομέτρων, όσο και στο έδαφος σε απόσταση 450 χιλιομέτρων».

Πηγή: RT.com

Σχετικές ειδήσεις