ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό - Μαξίμου: Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών Τσίπρα με Πούτιν και Ευρωπαίους αξιωματούχους

Κυπριακό - Μαξίμου: Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών Τσίπρα με Πούτιν και Ευρωπαίους αξιωματούχους

Ειδήσεις για Κυπριακό και Αλέξη Τσίπρα: Κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν σήμερα, Τρίτη (03/01/2017) ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, τηλεφωνικές επικοινωνίες με τέσσερις ηγέτες της Ευρώπης αλλά και με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως επισημαίνουν πηγές του Μαξίμου, «εκτός του ότι κάθε μία από τις τρεις αυτές χώρες έχει ειδικό βάρος, αποτελεί σταθερή θέση της Αθήνας αλλά και της ΕΕ ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ η συμμετοχή της τελευταίας (της ΕΕ δηλαδή) στην πολυμερή Διάσκεψη της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου 2017».

Σημειώνουν, εξάλλου, ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί κράτος -μέλος της ΕΕ, επιπλέον το Κυπριακό αποτελεί κεντρικό ζήτημα στις ευρω-τουρκικές σχέσεις».

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το Κυπριακό

Σχετικές ειδήσεις