ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη η αντισμήναρχος που συνόδευε τον Τούρκο Αρχηγό Στρατού στα Ίμια (Pics)

Συνελήφθη η αντισμήναρχος που συνόδευε τον Τούρκο Αρχηγό Στρατού στα Ίμια (Pics)

Ίμια | Ειδήσεις:Η πρώτη γυναίκα υποψήφια για θέση στρατηγού στην Τουρκία, Μπιλζεχάν Μπουλμπούλ, η οποία μάλιστα συνόδεψε τον αρχηγό των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ στην προκλητική του επίσκεψη στα Ίμια στις 29 Ιανουαρίου, συνελήφθη με την κατηγορία ότι είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, η οποία –με ηγέτη τον Φετουλάχ Γκιουλέν- κατηγορείται από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκιά.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της τουρκικής Χουριέτ, η Αντισμήναρχος Μπουλμπούλ συνελήφθη στις 30 Ιανουαρίου, δηλαδή την επόμενη ημέρα της επίσκεψης στα Ίμια, έπειτα από έρευνα που διεξάγεται από τον Γενικό Εισαγγελέα Μουσλούμ Κανπολάτ και η οποία υποτίθεται αποκάλυψε ότι είχε σχέση με τους πραξικοπηματίες.

3 1

«Κατά την έρευνα, ο σύζυγος της Μπουλμπούλ είχε επαφές και δεχόταν συχνά επισκέψεις από έναν από τους πραξικοπηματίες», σύμφωνα με την ομολογία του τελευταίου, ο οποίος επίσης κατηγόρησε τον Μπουλμπούλ ότι ήταν μέλος της «συνομωσίας» ανατροπής του Ερντογάν.

1374987 940x531

Μετά την ομολογία, ο Κανπολάτ διέταξε τη σύλληψη πέντε αξιωματικών και δέκα στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένου του ζευγαριού των Μπουλμπούλ.

Πηγή: Hurriyetdailynews.com

Σχετικές ειδήσεις